ANNONCE

Dom: 60 dages fængsel til Præstø-forstander

1. februar 2013 10:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dom: 60 dages fængsel til Præstø-forstander
Foto: Colourbox.

Lundby Efterskoles forstander, Truels Truelsen, slipper med en betinget dom på 60 dages fængsel for kæntringsulykken på Præstø Fjord i februar 2011, hvor en lærer mistede livet, og syv elever endte med varige mén. Det er netop blevet slået fast i Retten i Nykøbing Falster, hvor dommen er faldet.

 

Torsdag, på retssagens næstsidste dag, erkendte skolen ansvaret for, at syv ud af 13 elever, der på februardagen for knap to år siden endte i den iskolde fjord, har fået mén af nedkølingen og indrømmede dermed sin skyld i tiltalen for uagtsom legemsbeskadigelse.

Læs også: Præstø-forstander får betinget fængselsdom

Derfor idømte retten også skolen som juridisk person en bøde på 25 dagbøder af 10.000 kroner

Forstanderen derimod har gennem hele forløbet nægtet sig skyldig i anklagerne for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af sikkerheden til søs. Han blev kendt skyldig i de to sidste forhold, men frifundet for det første.

Læs også: Efterskoleforstander får betinget fængsel

Ulykken skete, da 13 elever og to lærere sejlede ud på Præstø Fjord i en dragebåd. På grund af dårligt vejr kæntrede de, da de forsøgte at vende om, og mens tre nåede ind til land og hentede hjælp, lå resten i vandet. Syv af eleverne blev erklæret klinisk døde, da de blev hentet op, men blev genoplivet. De lever i dag med varige mén, mens en mandlig lærer mistede livet i den kolde fjord.

BNB

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu