Første DM-guld til verdens nummer tre

10. februar 2013 15:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Første DM-guld til verdens nummer tre
Billede mangler

Helt som ventet sikrede Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen sig guldmedaljerne ved badminton-DM i damedouble. Men verdensranglistens nummer tre måtte i finalen mod de forsvarende mestre, Marie Røpke og Line Kruse, kæmpe for sagen.Ganske vist vandt Juhl/Pedersen ubesværet første sæt 21-11. Men da Røpke/Kruse udlignede til 1-1 ved at vinde det efterfølgende sæt 21-15, skulle der et tredje sæt til, før kampen var afgjort. Her viste Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen imidlertid ingen nåde. Således blev sættet vundet 21-10.

 

– I en kamp som denne har vi mere at tabe end vinde. Var det blevet til et nederlag, er jeg overbevist om, at resultatet ville være blevet udlagt som en sensation. Ikke mindst derfor er vi meget tilfredse med sejren, sagde Kamilla Rytter Juhl efter den underholdende og velspillede kamp.

Til gengæld hang Marie Røpke med hovedet.

– Line og jeg må desværre erkende, at der var udsolgt i tredje sæt. Men det er helt ok, at de vinder. De var bedre spillende end os, sagde Marie Røpke, der har det fint med, at samarbejdet med Line Kruse efter syv måneders afbrydelse er genoptaget.

– Ambitionen er, at vi skal tilbage i verdenseliten. Men her og nu gælder det primært om at spille så mange turneringer sammen, så automatikken i vores spil kommer på plads igen, sagde Marie Røpke.

I herredouble havde verdensrangliste-etterne Mathias Boe og Carsten Mogensen før DM meldt afbud på grund af sygdom.

Det betød, at de næstbedste kom til at kæmpe om guldet.

I den duel var Rasmus Bonde og Mads Conrad-Petersen bedst eftersom de vandt finalen mod Anders S. Rasmussen og Kim A. Sørensen 21-12, 21-14.

– Sejren betyder meget for os. Det var vores første DM sammen. Målet er, at vi om et år placerer os i verdensranglistens Top-12, og at vi derefter overtager Boe/Mogensens rangering som herredouble-ettere i Danmark, sagde Rasmus Bonde. 

Senere i eftermiddag afgøres DM-finalerne i herre- og damesingle. I sidstnævnte række har Tine Baun muligheden for at sikre sig sit 10. Danmarksmesterskab i træk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu