Første vidne afhøres i indisk voldtægtssag

5. februar 2013 09:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Første vidne afhøres i indisk voldtægtssag
Billede mangler

INDIEN: I sagen om drabet og voldtægten af en 23-årig kvinde tager de første vidner plads i skranken i dag. Det skriver BBC News.

 

Et af de bærende vidner er kvindens følgesvend, der i et interview til den indiske avisen Zee News, beskrev episoden som hjælpeløs.

– Vi skreg, prøvede at få folk til at høre os. De slukkede bare lyset i bussen, sagde den 28-årige i interviewet ifølge First Post India.

Han ankom i dag selv til retten i en kørestol.

De to var på vej hjem fra en biograftur, da de blev overfaldet i en bus. Kvinden blev voldtaget og smidt ud af bussen. Hun døde af sine indre kvæstelser på et hospital i Singapore 29. december 2012.

Retssagen foregår i en såkaldt »fast-track«-court, der skal kunne behandle sagen hurtigere end det almindelige domstolsvæsen.

De fem tiltalte står anklaget for 13 forbrydelser blandt andet for drab, kidnapning, at destruere bevismateriale og voldtægt. De erklærer sig ikke skyldige.

Vidner, dommere og advokater er pålagt forbud mod at rapportere fra retssagen, men anklagemyndigheden har oplyst til flere medier, at de har et omfattende bevismateriale herunder mobiloptagelser, DNA og vidneudsagn fra den nu afdøde kvinde. I alt skal 80 personer vidne i sagen.

Sagen har skabt et stort fokus på kvinders vilkår i Indien og har ført omfattende protester med sig.

I søndags underskrev Indiens præsident, Pranab Mukherjee, en ny »anti-voldtægtslov«, der blandt andet øger minimumsstraffen for gruppevoldtægt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu