Forsvandt for 75 år siden: Amelia Mary Earhart hyldes af Google på 115 års fødselsdag

24. juli 2012 06:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forsvandt for 75 år siden: Amelia Mary Earhart hyldes af Google på 115 års fødselsdag
Billede mangler

Amelia Mary Earhart blev født for 115 år siden den 24. juli 1897 – Google hylder den første kvindelige pilot, der forsvandt for 75 år siden
 
I dag er der intet opsigtsvækkende i, at en kvinde sidder bag styrepinden i et fly – men det var det da Amelia Mary Earhart den 17. juni 1928 landede i lufthavnen Burry Port i Wales. Da havde hun som den første kvindelige pilot krydset Atlanterhavet i en soloflyvning, idet hun startede i Trepassey Harbor i Newfoundland.
 
Det er søgemaskinen Google, der i dag den 24. juli – på Amelia Mary Earharts 115 års fødselsdag – sørger for at hædre kvinden, der på mange måder viste, at kvinder er mænd ligeværdige.
 
Amelia Earhart forsvandt imidlertid for 75 år siden under mystiske omstændigheder i sit Lockheed Model 10 Electra, nær Howlandø i Stillehavet, mens hun var ved at flyve jorden rundt. Det skete den  2. juli 1937 – efterfølgende blev der gjort et storstile forsøg på at finde den populære pilot, men forgæves.
 
Lige siden har mange forsøgt at lokalisere vraget og liget af Amelia Mary Earhart, mend ete r ikke lykkedes.
 
Det er dog ikke kun for sin rolle som kvindelig pilot Amelia Mary Earhart er kendt. Hun blev nemlig også hurtigt kendt som bestsellerforfatter til de bøger hun skrev om sin passion for fly og flyvning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu