ANNONCE

Tour-vinder trækker sig

16. september 2020 08:39 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Egan Bernal har haft et yderst skuffende Tour de France, og før onsdagens 17. etape har han nu trukket sig.

Tour-vinder trækker sig
Egan Bernal udgår af årets Tour de France. Foto: Scanpix

Sidste års vinder af Tour de France, den 23-årige colombianer Egan Bernal, er ude af dette års udgave af etapeløbet. Det meddeler hans hold, Ineos, i en pressemeddelelse.

Bernal kom til Touren med den mission at forsvare sin sejr fra sidste år. Da feltet ramte de hårde bjerge, stod det dog klart, at han langtfra havde formen til at følge med andre favoritter som Primoz Roglic og Tadej Pogacar.

– Vi har taget beslutningen for Egans eget bedste. Egan er en sand mester, der elsker at konkurrere, men han er også en ung rytter med mange Tour-deltagelser foran sig, siger Ineos-chef Dave Brailsford.

Bernal er enig i beslutningen.

– Det er selvfølgelig ikke sådan her, jeg ville have mit Tour de France til at ende, men jeg er enig i, at det er den rette beslutning. Jeg har stor respekt for løbet, og jeg ser frem til at vende tilbage de kommende år, siger Bernal.

Havde ondt

Tirsdag led Bernal. Det lignede ellers et planlagt træk, da han slap feltet på 16. etape og dermed kunne gøre sig mentalt klar til det, der beskrives som kongeetapen, som rytterne kører onsdag, men han fortæller selv, at det ikke var tanken.

Han endte i gruppe med Sam Bennett og havde ondt.

– Jeg led hele dagen med rygsmerter, og det blev kun værre. På den sidste stigning gjorde mit knæ også ondt. Jeg har ondt over det hele, siger han til spanske AS.

Egan Bernal kom i mål mere end 27 minutter efter tirsdagens etapevinder Lennard Kämna.

Den unge colombianer vandt sidste år Tour de France foran holdkammeraten Geraint Thomas og hollandske Steven Kruijswijk.

Fakta

17. etape 2020

Fakta om 17. etape i Tour de France:

Onsdag 16. september.

Fra Grenoble til Méribel Col de la Loze, 170 kilometer.

Type: Bjergrig.

*Beskrivelse: Klassementsdrømme kan blive knust eller vakt til live. Begge dagens bjerge er uden for kategori, og finalestigningen er den mest brutale af sin slags i hele Touren. Blandt andre Nairo Quintana skal finde helt andre bjergben end i den lignende finale på 15. etape, hvis det ikke skal gå endnu mere galt. Men de små klatrere har højden med sig.

*Vidste du at … der er dobbelt antal bjergpoint til fordeling på toppen af målbjerget, Méribel Col de la Loze, fordi det er Tourens højeste punkt (i 2304 meters højde).

*Hold øje med:

Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Nairo Quintana (Arkea-Samsic).

Miguel Ángel López (Astana).

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu