ANNONCE

Forsvarer langer ud efter borgmester i retten

25. september 2019 19:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Forsvarens klient blev i dag dømt for voldtægt.

Forsvarer langer ud efter borgmester i retten
Ninna Hedeager Olsen har været en af de forurettede i en sag, hvor en mand nu er blevet dømt for voldtægt og blufærdigheskrænkelse. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

En 30-årig mand idømmes ubetinget fængsel i et år for en voldtægt begået i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) seng.

Det har en enig domsmandsret i Københavns Byret onsdag eftermiddag besluttet.

Artiklen fortsætter under videoen 

Manden var foruden voldtægt også tiltalt for blufærdighedskrænkelse ved at have taget på borgmesteren. Også det forhold er han blevet dømt for.

Retsformanden fortæller, at den forudrettede befandt sig i en tilstand, hvor hun ikke kunne modsætte sig.

I tiltalens forhold to finder retten ikke, at tiltalte har berørt borgmesteren på brysterne. Han er derimod fundet skyldig i at have taget fat om hendes hofter.

Sagen anket

Anklagemyndigheden gik efter fængsel i et år og tre måneder, mens mandens forsvarer, advokat Hannah Krog, mente, at hendes klient skulle frifindes.

Manden anker dommen til Østre Landsret.

I løbet af en forårslørdag i år havde den tiltalte, borgmesteren og en gruppe andre været til fodboldkamp, inden festen blev indledt i borgmesterens hjem.

De røg herefter videre på en bar, og fire af dem endte senere hjemme i borgmesterens seng.

Her lå de alle fire og talte, inden de faldt i søvn. Efter kort tid vågnede manden og havde lyst til sex. I løbet af aftenen havde han haft flere snakke med kvinden, og de havde også kysset.

Derfor var han overbevist om, at hun også havde lyst til ham, forklarede han på retssagens første dag. Han var desuden sikker på, at hun var vågen.

Han indledte derfor samlejet, men stoppede, da kvinden vendte sig om på ryggen.

Mens han gjorde det, tog han også på borgmesteren. Derfor blev han også dømt for blufærdighedskrænkelse.

Byretten har desuden bestemt, at manden skal betale erstatning til de to kvinder. Voldtægtsofret får 30.000 kroner, mens borgmesteren får en erstatning på omkring 14.000 kroner.

Hverken Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, eller Ninna Hedeager Olsen ønsker at kommentere afgørelsen.

Forsvarer langer ud efter borgmester

Den dømtes forsvarer, Hannah Krog, mener, ifølge DR Nyheder, at hele sagen er orkestreret af Ninna Hedager Olsen.

I sin procedure brugte forsvaren derfor tid på at rette skytset direkte mod borgmesteren.

– Det er Ninna, der definerer, at der er tale om en voldtægt efter at have tænkt over det i flere dage. Det kommer hverken fra veninden eller fra den 30-årige. Han får først flere dage senere at vide af Ninna, at han har fejlbedømt situationen og er skyld i, at en kvinde er ulykkelig. Det er også Ninna, der tager initiativ til, at sagen bliver anmeldt. Ingen af de andre har haft det ønske, sagde forsvareren og fortsatte:

– Hans perspektiv er helt uden betydning. Han bliver ulykkelig over, at han har gjort kvinden ked af det. Derfor lader han sig overtale til at gå til politiet, ifølge DR Nyheder. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu