Forsvarer: Pias livvagt udnyttede sin uniform

8. marts 2012 15:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forsvarer: Pias livvagt udnyttede sin uniform
Billede mangler

Fair nok, vi accepterer dommen, men retten tager fejl.
Sådan kan reaktionen fra forsvareren til den nu dømt 35-årige kvinde, der i august spyttede mod Pia Kjærsgaard efter en koncert med Dolly Parton, sammenfattes.
Men Kim Krarup kan ikke lade være med at sende en stikpille af sted mod den PET-livvagt, som i retten forklarede, at han så kvinden spytte mod Dansk Folkepartis leder. Et vidneudsagn, som i dommerens begrundelse for dommen, blev tillagt stor vægt.
“Det var strategisk smart af ham at komme i en uniform. Jeg bruger også min titel, når det er strategisk smart,” siger forsvareren uden dog direkte at ville beskylde ham for at lyve foran dommeren.
“Udgangspunktet er, at alle skal tale sandt i retten. Det regner jeg med en PET-agent gør, det regner jeg også med, at de øvrige vidner de gør.”
Under sig afsluttende procedure lagde Krarup dog ikke skjul på, at livvagtens hukommelse i hans øjne ikke var troværdig.
Med en noget teknisk forklaring påpegede forsvareren, at hukommelsen er en kompliceret størrelse, som kan svigte selv den bedste. Især hvis man regner med at se noget bestemt, uden dog at kunne vide sig sikker.
Krarup talte derfor for den teori, at der må have været en anden person i den store menneskemængde foran spillestedet, som afsendte den famøse spytlat, som ramte TV 2’s røde mikrofon.
Hans klient fastholder også efter dommen, at hun ikke spyttede mod politikeren, siger Krarup. Hun blot gav udtryk for sin mishag over for Kjærsgaard ved at lade som om, hun spyttede for at imponere sine venner.
Den unge 35-årige kvinde, som blev idømt en bøde på 4.000 kroner for at spytte efter Pia Kjærsgaard, men slap for anklagerens krav om 14 dages fængsel, fordi det ikke kunne bevises, at hun forsøgte at ramme Pia Kjærsgaard i ansigtet.
Fra senioranklager Lisbet Thyssen lyder behersket professionel tilfredshed med dommen, selv om retten altså ikke gav hende medhold i de hårdeste af anklage punkterne.
“Det er så rettens vurdering,” konstaterer hun over for Newspaq.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu