Forsvaret skal fyre 150 medarbejdere

5. februar 2013 13:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forsvaret skal fyre 150 medarbejdere
Arkivfoto: Colourbox.

150 medarbejdere i Forsvarets HR-område skal til at se sig om efter nye job som følge af det seneste forlig, oplyser Forsvaret.

 

Antallet af stillinger inden for HR skal reduceres fra 900 til 560 i 2013 og 2014, og mens der reelt »kun« er tale om nedlæggelse af 150 besatte stillinger, sløjfes 190 ubesatte stillinger.

Hjørring bliver hårdest ramt med omkring 80 afskedigelser. Stillingsnedlæggelserne sker primært ved Forsvarets Personeltjeneste og i mindre omfang ved Forsvarets Regnskabstjeneste og Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, der begge har hjemme i Vendsyssels største by.

De resterende, der skal til at finde nye arbejdspladser, omkring 70, vil komme fra Forsvarets Personeltjeneste i Ballerup, Forsvarsstaben, Hjemmeværnskommandoen, Forsvarets Materieltjeneste og de operative kommandoer.

– Stillingsnedlæggelserne må forventes at medføre afskedigelser. Forsvaret vil naturligvis søge i første omgang at omplacere medarbejdere og herefter udnytte naturlig afgang samt indgå aftaler om frivillig fratræden, oplyser Forsvaret i et notat.

Fyringerne i HR-staben skal ses i lyset af, at Forsvaret som led i det seneste forsvarsforlig får reduceret sit budget med 2,5 milliarder kroner i 2015, 2,6 milliarder i 2016 og 2,7 milliarder kroner årligt fra 2017.

Det blev desuden besluttet, at flere kaserner skal lukkes i år, og at der skal være færre værnepligtige.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu