Forsvaret sparede en milliard sidste år

13. april 2012 12:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forsvaret sparede en milliard sidste år
Billede mangler

I 2011 havde det danske forsvar et budget på 23,2 milliarder kroner, men ifølge chefen for forsvarsstaben, Bjørn Bisserup, brugte forsvaret kun 22 milliarder kroner. Det skriver Jyllands-Posten.
“Der er grund til at være overordentlig tilfreds med den måde, forsvaret har styret sin økonomi på. Det er selvfølgelig godt for økonomien, og så er det vel at mærke sket samtidig med, at forsvaret formentlig aldrig har leveret så meget operativ effekt, som vi har set i 2011. Der er løst opgaver i Libyen, i Afghanistan og ved Afrikas Horn, mens man også har sparet penge,” siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til Jyllands-Posten.
Besparelsen på 1,2 milliarder kroner er opdelt i to store poster. 638 millioner kroner blev sparet på udskudte projekter og investeringer, mens forsvaret fandt 557 millioner kroner ved at effektivisere og stramme op.
De udskudte investeringer drejer sig blandt andet om indkøb af helikoptere og kampvogne, som forventes gennemført i fremtiden.
I det næste forsvarsforlig, som træder i kraft i 2015, har regeringen bebudet, at forsvarets budgetter skæres med tre milliarder kroner, men det er ifølge Dansk Folkeparti endnu til diskussion.
“Vi har hele tiden set frem til, at vi kan spare mellem 1,2 og 1,5 mia. om året, når vi trækker os hjem fra Afghanistan. Og når der kan reduceres udgifter som i 2011, ser det ud som om, der kan spares 2 mia. kr. uden voldsomme strukturændringer i forsvaret. Skal vi op og spare 3 mia. kr., bliver det imidlertid nødvendigt med større ændringer, og det er der ikke noget i kravene til forsvaret, der umiddelbart retfærdiggør,” siger forsvarsordfører Marie Krarup (DF) til Jyllands-Posten.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu