Forsvarets leder søges blandt civile

4. marts 2012 08:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forsvarets leder søges blandt civile
Billede mangler

Forsvarsminister Nick Hækkerup jagter Danmarks nye forsvarschef blandt civilie ledere.
Ifølge Berlingske har forsvarsministeriets konsulentbureau kontaktet mindst tre fremtrædende erhvervsledere med en opfordring om at søge stillingen.
BRFkredits administrerende direktør, Sven Blomberg, administrende direktør for Refshaleøen Holding, Christian Herskind, samt direktør for SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, er alle blevet opfordret, dog uden efffekt.
Venstre og De Konservative mener, at den nye forsvarschef skal findes blandt militære folk, da det er væsentligt for respekten, lyder det.
“Jeg vil ikke bedømme enkeltpersoner, men min generelle holdning er, at forsvarschefen skal funderes og findes blandt militære folk, som ved, hvad det drejer sig om og som de flere end 20.000 ansatte i forsvaret har tillid til,” siger Venstres forsvarsordfører Hans Christian Thoning til avisen.
Forsvarsminister Nick Hækkerup vil ikke kommentere spørgsmålet.
Berlingskes rundspørge til forsvarets øverste generaler og admiraler med to og tre stjerner på skulderen viste i sidste uge, at kun en eller et par stykker af dem havde søgt, da ansøgningsfristen udløb den 20. februar. På Christiansborg ventes valget af forsvarschefen foretaget i løbet af marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu