Forsvarschefen og rigspolitichefen besøgte danskerne i Afghanistan

26. januar 2013 04:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forsvarschefen og rigspolitichefen besøgte danskerne i Afghanistan
Billede mangler

Besøget fra to topchefer i Afghanistan havde både til formål at hilse på de danske styrker, men også at vurdere udviklingen mod, at Afghanistan om knap to år kan overtage landets sikkerhedsopgaver selv.

 

– Vurderingen er, at de afghanske sikkerhedsstyrker i stadig stigende grad på egen hånd kan håndhæve sikkerheden i store dele af Afghanistan og gribe ind de steder, hvor uro eller modstand måtte kræve det. Den fortsatte danske indsats skal i de kommende to år understøtte denne positive udvikling, siger forsvarschef Peter Batram til Forsvarskommandoen.

Generelt er opfattelsen, at afghanerne med støtten og udviklingen nok skal blive klar til selv at overtage landets sikkerhedsopgaver.

– Ved mine møder og samtaler har det alle steder været opfattelsen, at de afghanske sikkerhedsstyrker vil få den nødvendige styrke og evne til at løse landets fremtidige sikkerhedsopgaver, siger Peter Bartram.

Den danske rigspolitichef, som ikke tidligere har været i Afghanistan, giver sine politifolk skulderklap for deres arbejde, som har suppleret de danske styrker og er med til at gøre det muligt at forberede afghanerne.

– Det er min første tur til Afghanistan, og jeg er umådelig stolt af den indsats, som vores danske politifolk udfører med at uddanne det afghanske politi. Samarbejdet med de danske styrker er særdeles godt, og vi ville ikke have kunnet løse vores opgave uden dem, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg til Forsvarskommandoen.

De to chefer har igen forladt Afghanistan.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu