Forsvarsekspert anbefaler kaserne-massakre

15. februar 2013 14:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forsvarsekspert anbefaler kaserne-massakre
Billede mangler

Mens forsvarschef Peter Bartram overvejer, hvilke kaserner han vil anbefale politikerne at lukke, er lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen ikke i tvivl.

 

Han mener, at Danmarks nuværende 17 kaserner, tre militære flyvestationer og to flådestationer skal skæres ned til fire anlæg: To kaserner, en flyvestation og en flådestation.

»Forsvaret står over for at skulle spare rigtig mange penge. Og ved at gøre det i små bidder bliver det meget dyrere for Forsvaret, hvis man skal lukke en kaserne ad gangen ved hvert forlig,« siger Peter Viggo Jakobsen til P4 Nordjylland.

Jesper K. Hansen, der er formand for Centralforeningen for Stampersonel, Forsvarets største fagforening, kan følge lektoren et stykke ad vejen:

»Hvis man ensidigt fokuserer på økonomien, så kan jeg sagtens følge hans tankegang,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Jesper K. Hansen understreger, at der er andre vigtige elementer end økonomi at tage hensyn til – blandt andet rekruttering og Forsvarets folkelige forankring.

»Hvis man skærer det ned til fire anlæg, får man et alvorligt rekrutteringsproblem i forhold til de enkelte værn. Det bliver vanskeligt at rekruttere. Af hensyn til forankringen er det vigtigt, at vi har kaserner rundt i landet,« siger han.

Peter Viggo Jakobsen mener ikke, at hans forslag kan realiseres, da »hver eneste borgmester med respekt for sig selv« går på barrikaderne, når spørgsmålet om kasernelukninger er på dagsordenen.

»Fordi vi kun lukker en kaserne ad gangen, er det en proces, der kører kontinuerligt. Det slider på personalet, når de hvert femte år risikerer, at deres arbejdsplads bliver lukket. Derfor ville det være bedre set ud fra de ansattes synspunkt at lukke en hel del på én gang, så man kan få ro,« siger Peter Viggo Jakobsen til P4 Nordjylland.

Jesper K. Hansen medgiver, at den store usikkerhed påvirker Forsvarets medarbejdere:

»Det er meget frustrerende, at vi ikke ved, hvor vi er henne, men det mest frustrerende er, at politikerne heller ikke ved, hvor de er henne. Den ene dag bliver de enige om noget, og dagen efter kan de ikke finde ud af, hvad de blev enige om,« siger han og uddyber:

»Vi er langt derhenne, hvor jeg tvivler på, at vi kan løse de samme opgaver i morgen som i går med de ting, der bliver skåret i Forsvaret,« siger Jesper K. Hansen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu