ANNONCE

Forsvundet kvinde fundet død – imens klagede vrede borgere over larm fra eftersøgningshelikopter

30. november 2018 11:24 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 75-årig kvinde forsvandt natten til mandag, hvilket satte det helt store apparat i gang. Til stor misfornøjelse for en række borgere.

Natten til mandag forsvandt en 75-årig kvinde fra sit hjem nær Holte. Politiet satte straks ind med en større eftersøgning for at finde den forsvundne kvinde. I det forsøg blev der sendt en helikopter i luften.

Det fik mange borgere til at reagere. Og langt fra alle positivt.

Nordsjællands Politi har på sin Facebook-side opridset sagens gang.

Her skriver politikredsen, at man selvfølgelig tager sådan en anmeldelse alvorlig og man derfra gik til opgaven hurtigt og med krum hals.

“En del af vores ”standardpakke” i sådan en situation er at lede med hunde i relevante områder, ligesom vi i nogle tilfælde også får assistance fra en helikopter til eftersøgningen. I denne sag valgte vi at rekvirere en helikopter med varmesøgende kamera til at hjælpe os med at danne et større overblik i mørket, hvilket utvivlsomt har vækket både opmærksomhed og nogle beboere i området, fordi helikoptere selvfølgelig ikke er lydløse”, står der.

Den larmende helikopter midt om natten fik adskillige borgere fra lokalområdet til at ringe og spørge ind til, hvorfor det støjede sådan.

Det synes politiet som sådan er helt ok. En del tog da også beskeden om eftersøgningen som sig hør og bør. Men ikke alle.

– Vi har fået over 20 klager fra borgere, fortæller Henriette Døssing, kommunikations- og pressekonsulent ved Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Hvorfor…?

Det stiller politiet sig uforstående over for.

– Det undrer os, at de ikke har større forståelse for situationen, siger Henriette Døssing.

Det har altså fået Nordsjællands Politi til Facebook-tasterne.

“Vi er helt og aldeles klar over, at langt de fleste af jer fuldt ud forstår, at vores arbejde kan fylde, larme og påvirke omverdenen i ny og næ, og at det er nødt til at være sådan en gang imellem. Forhåbentlig kan vi med dette opslag få forståelse fra endnu flere til næste gang, vores arbejde på den ene eller den anden måde fylder i landskabet”, står der videre, inden det afsluttes med den moralske opsang:

“På trods af indsatsen lykkedes det desværre ikke at finde den 75-årige kvinde i tide, idet vi fandt hende død i lokalområdet onsdag formiddag”.

Også galt i april

Det er ikke første gang, borgere i det nordsjællandske klager over helikopterlarm. I april var den også i luften for at lede efter en 85-årig mand. Dengang blev udfaldet noget lykkeligere, da manden blev fundet i god behold.

“Vi kommer til at gøre det samme igen”, skrev politiet dengang.

Det gjorde politikredsen natten til mandag.

“NOGLE TING BØR MAN IKKE BROKKE SIG OVER”, starter opslaget på Facebook. Samme sætning slutter denne artikel.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu