ANNONCE

Fortæller om spontan abort

25. november 2020 14:17 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Hertuginde Meghan afslører, at hun efter Archies fødsel har sit og Harrys barn nummer to.

En ganske almindelig juli morgen, hvor alt forløb som det plejer, kunne hertuginde Meghan pludselig mærke, at noget var helt galt. Mens hun var i gang med at skifte ble på sin og Harrys lille søn, Archie, fik hun voldsomme smerter og faldt om på gulvet med sønnen i sine arme.

For at berolige både sig selv og sin lille dreng, nynnede hun spontant en børnesang velvidende, at mens hun holdt sin førstefødte, var hun ved at miste barn nummer to.

Det afslører hertuginde Meghan selv i et indlæg i New York Times.

“Timer senere lå jeg i en hospitalsseng og holdt min mands hånd. Jeg kyssede hans hænder, der var våde af tårer fra os begge. Stirrede på de på de kolde, hvide vægge med blanke øjne. Jeg prøvede at forestille mig, hvordan vi skulle komme over det,” skriver Meghan blandt andet i indlægget.

Hertuginden fortæller også hvordan en journalist, under hertugparrets besøg i Sydafrika i september 2019, hvor Archie var med, havde spurgt til, hvordan hun havde det.

“Jeg svarede ham ærligt uden at vide, at det, jeg sagde, ville give genlyd hos så mange nye og ældre mødre og flere andre. Mit svar synes at give accept til at sige sandheden. Men det var ikke mit svar, der betød mest. Det var selve spørgsmålet.

”Tak fordi du spurgte,” sagde jeg. “Ikke mange mennesker har spurgt, om jeg har det godt.”

Da jeg sad i hospitalssengen og så min mands hjerte bryde sammen, mens han forsøgte holde sammen på tingene, indså jeg, at den eneste måde at påbegynde en helingsproces var at spørge ham: “Er du okay?” skriver hun i New York Times indlægget.

Hun kommer også ind på det fortsatte tabu, det er at miste et barn ved spontan abort.

“Ingen stopper op for at spørge, hvordan du har det. Det at miste et barn indebærer en næsten uudholdelig sorg, som mange oplever, men kun få taler om,” skriver hun.

Omstændighederne i øvrigt omkring hertugindens og Harrys grusomme oplevelse eller hvor langt hun var henne i graviditeten da hun aborterede, fremgår ikke af indlægget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu