ANNONCE

Førtidspensionen skal endevendes

2. januar 2012 12:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Førtidspensionen skal endevendes
Billede mangler

Antallet af ikke-vestlige indvandrere på førtidspension steget med 51 procent de seneste fem år.
Stigningen kommer ifølge Dansk Socialrådgiverforening, fordi indvandrerne, som følge af en hårdere indvandrerpolitik, er væsentligt mere traumatiserede end tidligere.
Socialordfører for SF Özlem Cekic tror ikke, at problemet er indvandrere generelt. Hun mener derimod, at traumatiserede flygtninge kan være en af årsagerne til stigningen, og derfor må ministeren træde til.
“Jeg vil bede socialministeren om at kigge på, om det er flygtninge eller indvandrere, der står bag stigningen i førtidspensioner, og på baggrund af hvilke diagnoser de får førtidspension,” siger socialordføreren, og uddyber:
“Vi skal have klargjort grundene til, hvorfor ikke-vestlige ender på førtidspension, Men egentlig er det underordnet, hvilken etnicitet, som folk har, det er vigtigere at se på, hvilken diagnose de ender på førtidspension med.”
Regeringen skal inden længe i gang med en større reform på området, og her ønsker Dansk Folkeparti, at man ser nærmere på kriterierne for førtidspension.
“Der er ingen tvivl om, at kriteriet for, hvornår man er nedslidt, er et centralt punkt, som vi gerne vil have en diskussion af. Vi er ikke en del forliget, men kunne vi måske komme, og vi vil gerne se konstruktivt på alle ideer. Det er meget vigtigt, at alle der kan yde, også gør det,” siger socialordfører Karin Nødgaard.
Også SF ser frem til forhandlingerne. Özlem Cekic vil blandt andet arbejde for, at den alle folk bliver behandlet for psykiske lidelser, så de ikke ender på førtidspension.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu