Førtidspensioner meget dyrere end beregnet

27. februar 2012 08:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Førtidspensioner meget dyrere end beregnet
Billede mangler

Da førtidspensionsreformen i 2000 blev vedtaget, skete det på baggrund af beregninger, som nu viser sig var med store fejl.
Flex- og førtidspensionister har nemlig kostet samfundet langt mere end beregnet. Det skriver Berlingske.
Folk er strømmet til de to ordninger i sådan en grad, at udgifterne løber op i 9,4 milliarder kroner mere, end politikkerne regnede med for 12 år siden.
“Uuuhh, det har jeg svært ved at udtale mig kvalificeret om. Jeg sad ikke engang i Folketinget på det tidspunkt. Jeg vil ikke klandre hverken den ene eller den anden regering for det, men jeg synes, at vi er forpligtet til at reagere nu,” siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til avisen.
“Det er alvorligt. I den kommende reform bliver vi nødt til at love os selv, at forudsætningerne skal holde. Og gør de ikke det, er vi nødt til at gribe ind,” fortsætter hun videre.
Beskæftigelsesministeren lægger således op til, at det kommer til at stå i forligsteksten, at fremtidens politikere ikke kan ignorere lignende udgiftsskred til førtidspension- og flexjob.
Hun ikke vil løfte sløret for, hvad regeringens udspil konkret kommer til at indeholde.
Hos De Radikale finder man det “dybt bekymrende” at forudsætningerne for førtidspensionsreformen nu er overskredet med næsten 10 milliarder kroner.
“Det er helt uacceptabelt, at de offentlige merudgifter stiger så meget. Derfor er det helt oplagt, at vi skaber en fremtidssikret førtidspensionsreform, som sætter en effektiv stopper for merforbruget og stopper den udsigtsløse parkering af unge mennesker,” siger partiets arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.
Partiet melder, at de vil have sat en stopper for den varige førtidspension til unge til fordel for en mere fleksibel tildeling af ydelsen.
Beskæftigelsesministeriet står for den nye beregning op til regeringens udspil til en reform af førtidspension- og flexjobordningen, der ventes i morgen eller onsdag.
Kilde: Berlingske

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu