Fortsat dårligt humør hos danske forbrugere

20. marts 2013 09:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fortsat dårligt humør hos danske forbrugere
Billede mangler

Danskernes tro på fremtiden er stort set uændret, men stadig negativ. Den såkaldte forbrugertillid blev på minus 2,1 i marts, hvor den var på minus to i februar.

 

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Forbrugertilliden dækker over danskernes aktuelle og fremtidige syn på den økonomiske situation.

Danskerne tror stadig, at både deres egen og landets økonomi vil være bedre om et år, end den er i dag. Til gengæld er vores nuværende tilstand dårligere end for et år siden, mener forbrugerne. 

Økonomerne over en bred kam tager dagens tal som udtryk for, at forbrugertilliden er i tomgang. Det giver ikke noget håb om, at et øget forbrug fra danskernes side kan blive en ny trækmotor for økonomien.

Handelsbanken bemærker, at hverken skattelettelser, den lave rente eller den midlertidige opbremsning af den europæiske gældskrise, synes at have haft nogen effekt på danskernes humør på den økonomiske front.

Det positiver er, at danskerne tror på, at både deres egen og landets økonomiske situation, når blikket vendes fremad. Hertil kommer, at frygten for at blive ledig falder en smule.

Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Lone Kjærgaard bemærker, at danskerne ikke bare smider deres bekymringer over bord, når man kan se, at arbejdsmarkedet har det svært, boligmarkedet ikke er blomstret op endnu og politikerne føler det nødvendigt at holde snuden dybt nede i reformsporet.

»Danskerne vurderer altså i højere grad glasset til at være halvt tomt snarere end halvt fuldt,« siger Lone Kjærgaard.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu