Fortsatte kampe med islamister i Mali

6. februar 2013 11:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fortsatte kampe med islamister i Mali
Billede mangler

MALI: Kampene mellem franske tropper og militante islamister fortsætter efter, at de franske styrker har fordrevet dem fra byerne og efter eget udsagn har dræbt i hundredvis af de islamistiske krigere.

 

Den franske forsvarsminister Jean-Yves le Drian bekræfter ifølge BBC, at der i øjeblikket kæmpes i det nordlige Mali ved byen Gao, som de franske styrker i sidste uge generobrede fra islamisterne. Forsvarsministeren siger, at sammenstødene er fortsat efter, at islamisterne blev smidt ud, og erklærer, at de franske soldater er involveret i en »rigtig krig«.

Den franske taktik har siden interventionen været at erobre byerne og efterlade en mindre styrke sammen med tropper fra Malis regeringshær til at holde dem, mens den franske hovedstyrke rykkede videre frem.

Det har ført til spekulationer om, at islamisterne ville begynde at føre guerillakrig fra den omkringliggende ørken, og den franske forsvarsminister erkender også nu:

– Når man forlader de befriede byområder, støder man på islamistiske krigere, der er blevet ladt tilbage, siger han til den franske radiostation Europe 1.

Forsvarsministeren siger også, at de franske styrker har dræbt flere hundrede islamister i luftangreb mod deres køretøjer og i åben kamp, og at de franske tropper har forøvet stor skade på »de islamistiske terrorgrupper«. Ifølge franske eksperter har de islamistiske krigere højst udgjort 3.000 mand fra starten.

Jean-Yves le Drian oplyser videre, at der også fortsat er kampe udenfor byen Kidal – også i det nordlige Mali, hvor oprørerne er flygtet ud i bjergene, og hvor de menes at holde en håndfuld franskmænd som gidsler.

Op mod 1.500 tropper fra nabolandet Chad er nu ankommet til Mali og er stationeret i flere af de befriede byer.

Den franske regering har siden starten på den militære intervention for snart en måned siden erklæret, at det militære engagement i Mali ville blive af kort varighed.

Derfor siger Jean-Yves le Drian også, at Frankrig vil begynde at trække sine soldater ud til i marts måned.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu