ANNONCE

Foruroligende nyt om ny variant af covid-19

19. december 2020 15:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Den nye variant er blandt andet konstateret i Danmark.

Foruroligende nyt om ny variant af covid-19
Coronavirus findes i mange varianter. Virussen på fotoet er fra 2012. Foto: Health Protection Agency/Scanpix

En variant af covid-19, der er spottet i Storbritannien, kan sprede sig hurtigere. Og der er sat et hastearbejde i gang for at kunne bekræfte, at det ikke medfører en højere dødelighed. Det siger Englands øverste medicinske ansvarlige, Chris Witty, ifølge Reuters.

– Som meddelt mandag har Storbritannien identificeret en variant af covid-19 gennem genom-overvågningen i Englands offentlige sundhedssystem, lyder det i en erklæring fra Whitty.

Der har været en særlig hurtig spredning i det sydøstlige England. Derfor konkluderer en særlig virusgruppe, Nervtag, at “den nye variant kan sprede sig hurtigere”, skriver Whitty videre.

Premierminister Boris Johnson har indkaldt en række ministre lørdag. De drøfter, om man hurtigt skal skride til handling, efter det er konstateret, at varianten spreder sig hurtigere.

Danske tilfælde

Varianten N501Y er blevet påvist ni gange i Danmark. Statens Serum Institut har i en pressemeddelelse skrevet, at N501Y er fundet blandt 1.108 personer i England frem til den 13. december.

Der er intet, der tyder på, at virusstammen er mere alvorlig end andre covid-stammer, ifølge Statens Serum Institut. Chris Whitty siger, ifølge Reuters, at der ikke lige nu er beviser på, at N501Y medfører en højere dødelighed.

I Danmark har virusstammen ramt seks personer i Storkøbenhavn og tre i Nordjylland. Personerne er konstateret smittet mellem den 14. november og den 3. december.

Statens Serum Institut har i en pressemeddelelse skrevet, at man prøver at finde ud af, hvordan de smittede personer hænger sammen, og at man i øvrigt følger N501Y-virusstammen meget tæt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu