ANNONCE

Foto af ukendte betjente er ikke interessant

9. august 2012 19:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Foto af ukendte betjente er ikke interessant
Billede mangler

Politiet har identificeret alle de personer, som er med på billedet af en omstridt anholdelse under klimatopmødet i København i 2008. Og betjentene er også blevet afhørt.
– Billedet er ikke så interessant. Vi kendte det godt, og det er indgået i sagen, oplyser statsadvokat Lise-Lotte Nilas til DR Nyheder.
Billedet har ikke bragt en afklaring på det store spørgsmål: Hvilke politifolk der foretog de fem ulovlige anholdelser, siger statsadvokaten.
– Vi har kontaktet et stort antal personer, som har været med under klimatopmødet. I det hele taget har vi forsøgt meget, men uden at kunne sætte navne på de betjente, som foretog anholdelserne, siger Lise-Lotte Nilas til DR Nyheder.
Torsdag kom det frem, at statsadvokaten har opgivet at finde frem til nogle hårdt kritiserede politifolk, som var indblandet i en helt forfejlet antiterroraktion under klimatopmødet i 2009.
På grund af en simpel navneforveksling slog politiet kløerne i den forkerte person – en uskyldig flyttemand i en varevogn, som blev iført hvid heldragt og plastikstrips og kørt rundt i Københavns gader i timevis.
Politiet troede, at han var en international eftersøgt topterrorist og anholdt fire andre personer ved samme aktion – tre andre flyttemænd og en 65-årig kvinde.
Flyttemanden, som hævder at være blevet udsat for en hårdhændet behandling af politiet, klagede senere over sagen.
Men nu indstiller statsadvokaten sin efterforskning af den alvorlige fejl, fordi politiet ikke kan finde de involverede betjente.
Sagen førte torsdag til, at det fra flere sider blev foreslået, at betjente udstyres med et tjenestenummer, så det i fremtiden bliver lettere at identificere den enkelte politimand – en ordning, som blandt andet Norge har gode erfaringer med.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu