ANNONCE

Fra i dag bliver YouTube ændret markant

24. marts 2020 19:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Så er det op til dig, om du vil acceptere ændringen.

I forsøget på at sikre internet til alle har YouTube, der er ejet af Googles moderselskab Alphabet, valgt at skrue ned for kvaliteten på de videoer, du i udgangspunktet præsenteres for, når du surfer rundt på det populære streamingmedie i disse dage.

Bloomberg skriver, at beslutningen blev effektueret i dag, den 24. marts, og at den rammer samtlige YouTube-brugere i hele verden. Årsagen er, selvfølgelig, udbruddet af coronavirus covid-19, der blandt andet har ramt Danmark hårdt og tvunget danskerene til at være indendøre meget mere, end de plejer at være det.

YouTube er ikke det første medie, der piller ved billedkvaliteten på grund af covid-19. Newsbreak.dk har tidligere skrevet, at Netflix har gjort det samme på opfordring fra EU-kommissær Thierry Breton.

YouTubes beslutning betyder dog ikke, at du, fra nu af og i den kommende tid, ikke kan se videoer i HD. Men det bliver sådan, at kvaliteten af videoen som standard er sat til SD. Du skal som bruger vælge at skrue op til eksempelvis HD.

Ifølge Bloomberg har hjemsendelsen af ansatte verden over gjort, at vores forbrug af YouTube har ændret sig. Hvor det normalt er sådan, at YouTube er mest populært i de tidsrum, hvor de fleste havde fri, altså om aftenen. Sådan er det ikke nu, hvor folk tilgår tjenesten i løbet af hele døgnet, og ifølge Bloomberg er YouTube mere populært end nogensinde før.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu