ANNONCE

Fra i dag er det ulovligt at gøre dette mod dyr

1. juli 2019 15:47 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Newsbreak.dk

Fra 1. juli skal du have en officiel tilladelse fra Miljøstyrelsen for at tage dig af syge pindsvin.

Fra i dag er det ulovligt at gøre dette mod dyr
Spørger man eksperten, giver det god mening, at privatpersoner nu skal holde sig fra pindsvin. Foto: Scanpix/ Amir Cohen

Hvis du finder et pindsvin i nød, må du ikke længere selv forsøge at pleje og passe det efter bedste evne.

Fra 1. juli træder nye regler i kraft, der betyder, at kun private pindsvineplejere med en officiel tilladelse fra Miljøstyrelsen må tage sig af nødstedte pindsvin.

Det fremgår af en bekendtgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet fra december sidste år.

Tilladelserne er allerede givet til de af landets omkring 80 pindsvineplejere, der er blevet godkendt, oplyser Miljøstyrelsen til TV 2 Lorry.

Én af dem er Inge Tornkjær, formand for Pindsvineplejerne, der fra sit hjem i Dragør på Amager har plejet de piggede væsener i mange år.

Hun glæder sig over de nye regler.

– Nu undgår vi, at alle mulige mennesker tager syge pindsvin med hjem, fordi de synes, det kunne være morsomt for børnene at pleje pindsvineunger, siger Inge Tornkjær.

Det er et vildt dyr

Hun advarer mod, at forkert pleje af pindsvin allerede har haft alvorlige konsekvenser.

– Det er jo et vildt dyr. Hvis man gør noget forkert, ender de med at dø af det. Sidste år var der mange problemer med, at folk passede pindsvineunger forkert. Men vi kunne ikke gøre noget ved det. Det kan vi så nu, når den nye lov træder i kraft i morgen (mandag, red.), siger Inge Tornkjær.

Det varme sommervejr i den seneste tid har allerede givet foreningen ekstra arbejde. Der er blevet indleveret 10 pindsvin i den seneste måned, og heraf har tre-fire af dem været dehydrerede.

Inge Tornkjær oplever dog, at folk generelt har været gode til at huske, at sætte vand ud til pindsvinene. Med de nye regler kan hun se frem til endnu mere arbejde.

– Nu er der snart ved at være unger, og så varer det ikke længe, før vi bliver lagt ned, siger Inge Tornkjær.

Du har flere valgmuligheder

Hvis du finder et pindsvin, der opfører sig unormalt, bør du hurtigst muligt kontakte en pindsvineplejer eller Dyrenes Beskyttelse. Du skal ikke røre ved pindsvinet, men sikre dig, at det ikke stikker af, lyder opfordringen fra Inge Tornkjær.

Finder du et sygt pindsvin, kan du kontakte Dyrenes Vagtcentral på 1812. Du kan også ringe til Pindsvinevennerne i Danmark på vagttelefonen på 30 14 16 64. Du kan også ringe til en dyrlæge. Derudover kan du stille skåle med vand frem, men du må endelig ikke give dem mælk. Det kan de ikke tåle.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu