ANNONCE

Fra i dag risikerer disse brancher kontrolbesøg

5. oktober 2020 21:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Virksomhederne skal have styr på tingene.

Fra i dag risikerer disse brancher kontrolbesøg
Arbejdstilsynet skal sikre, at virksomhederne gør, hvad de skal for at hindre smittespredning. Genrefoto.

Arbejdstilsynet har mandag den 5. oktober igangsat et målrettet tilsyn, der skal forebygge smittespredning af covid-19 på virksomheder i hele Danmark. Arbejdstilsynet skriver i en pressemeddelelse, at tilsynet sættes i værk på baggrund af den udbredte smitterisiko, der er i store dele af landet.

I løbet af de kommende to uger vil godt 50 tilsynsførende besøge butikker, restauranter, barer, slagterier og minkfarme, og det er ikke tilfældigt, at det er her, de tilsynsførende kommer på besøg.

“Brancherne er udvalgt på baggrund af konkrete eksemler på smittespredning eller et stort antal kunder eller gæster, som gør det særligt udfordrende at forebygge smittespredning,” skriver Arbejdstilsynet i pressemeddelelsen.

Risikerer påbud

Under de uanmeldte besøg er de tilsynsførende klar til vejlede og komme med gode råd til, hvordan virksomhederne kan mindske risikoen for smittespredning, men de tilsynsførende har også mulighed for at uddele strakspåbud, hvis man vurderer, at der ikke er gjort nok for at forebygge smittespredning.

– Hvis ikke de har gjort nok tiltag til at sikre forebyggelse af smitte, så vil vi reagere med strakspåbud. Men som udgangspunkt går vi ud med en vejledning, siger tilsynchef Kristine Christensen til DR Nyheder.

Et strakspåbud giver virksomheden 14 dage til at sikre sig, at problemet bliver løst.

– Vi skal alle bidrage til at få situationen med corona under kontrol. På landets virksomheder har arbejdsgiverne et særligt ansvar for at sikre, at man efterlever retningslinjerne om at mindske smittespredningen. Nu sætter Arbejdstilsynet så ekstra ind for at understøtte og sikre, at det også sker i praksis, siger Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu