ANNONCE

Fra i morgen koster dette en bøde

30. september 2020 21:47 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Den seneste tid har der kørt en overgangsperiode.

Fra i morgen koster dette en bøde
Miljøzonerne findes i flere danske byer. Genrefoto.

Siden den 1. juli har der i København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense eksisteret miljøzoner, der gjorde, at visse bilister enten skulle indrette sig eller holde sig fra zonerne.

Dieseldrevner lastbiler, busser og varebiler skal have monteret et partikelfilter for at få adgang til miljøzonerne, og i perioden fra 1. juli til den 30. september har der kørt en overgangsfase, hvor det ikke kostede noget at overtræde reglerne for zonerne. Overtrådte man reglerne for zonerne i den periode, ville man modtage en advarsel. Det er slut nu.

Miljøstyrelsen skriver, at der bliver udstedt bøder fra torsdag den 1. oktober til de bilister, der ikke overholder reglerne, og håndhævelsen vil finde sted ganske automatisk.

Kameraerne er blandt andet sat op to steder i Aalborg. Her bliver køretøjer automatisk scannet, og TV2 Nord skriver, at det kan blive noget dyrt at overtræde reglerne.

Bryder en bus eller en lastbil reglen, koster det en bøde på 12.500 kroner, mens det koster 1500 kroner i bøde, hvis en varebil kører i zonen uden at være godkendt til det.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu