ANNONCE

Fradrag ændret med tilbagevirkende kraft: 2,5 millioner danskere har fået ny opgørelse fra Skat

19. juni 2018 06:05 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Skat udsender nye forskudsopgørelser efter regelændringer.

Fradrag ændret med tilbagevirkende kraft: 2,5 millioner danskere har fået ny opgørelse fra Skat
Skat udsender nye forskudsopgørelser til 2,5 millioner danskere - de fleste får et højere fradrag. Foto: Erik Refner/Scanpix

En ny skattaftale får nu konkret betydning for 2,5 millioner danskere. Aftalen, der blev indgået i februar af regeringen og Dansk Folkeparti, indeholder en række ændringer, som blandt andet forhøjer en række fradrag med tilbagevirkende kraft gældende fra begyndelsen af året. Derfor sender Skat fra mandag en ny forskudsopgørelse til alle 2,5 millioner borgere, som er berørt af den nye skatteaftale. Det skriver Skat i en pressemeddelelse.

Der er dog ingen grund til stormløb mod Skats hjemmeside for at gå ind og rette tingene til på egen hånd.

– Skattesystemet i Danmark er et af de mest automatiserede i verden, så langt de fleste borgere, som får en ny forskudsopgørelse i disse dage, behøver ikke foretage sig noget. Vi sørger for, at rette forskudsopgørelserne og arbejdsgiveren henter automatisk det nye skattekort, når lønnen for juli skal laves, udtaler kontorchef i Skat Lotte Dige Toft i pressemeddelelsen.

Fakta

Det betyder den nye skatteaftale

Den nye skatteaftale indeholder en række lovændringer, som hæver forskellige fradrag til personer i beskæftigelse:

 • Blandt andet stiger det maksimale beskæftigelsesfradrag fra 33.300 kroner til 34.300 kroner.
 • Derudover indføres der et jobfradrag på maksimalt 1400 kroner.
 • Aftalen berører også alle borgere, som indbetaler til en pensionsordning:
  • Der indføres her et fradrag, som afhænger af, hvor lang tid der går, inden den enkelte borger når folkepensionsalderen. Fradraget bliver løbende indfaset frem mod 2020.
  • Konkret betyder det nye fradrag, at borgere med mere end 15 år til de skal på folkepension, får 8 pct. i fradrag på deres pensionsindbetaling i 2018.
  • Fradraget stiger til 12 pct. i 2020.
  • Det giver en skattelettelse på 1.460 kr. i 2018 og 2.200 kr. i 2020, hvis man indbetaler op til det maksimale fradragsberettigede beløb på 70.000 kr. om året.
  • Er der mindre end 15 år til borgeren når folkepensionsalderen, vil fradraget i 2018 udgøre 20 pct., mens det stiger til 32 pct. i 2020.
  • Ved indbetaling af det maksimale fradragsberettigede beløb giver det en skattelettelse på 3.640 kr. i 2018 og 5.800 kr. i 2020.

Kilde: Skat

Borgerne må dog gerne lige tjekke ændringerne – og resten af deres skattebudget – efter i sømmene.

– Det er en god idé at benytte anledningen til at tjekke, at oplysningerne i forskudsopgørelsen er opdaterede. Det gælder især, hvis din jobsituation har ændret sig, for eksempel, hvis du er gået fra at være ledig til at være i beskæftigelse. Du skal også være særlig opmærksom, hvis du har købt eller solgt ejendom, udtaler Lotte Dige Toft.

Borgere, som har oplyst deres mailadresse i TastSelv på skat.dk, modtager en mail fra Skat, hvor de bliver gjort opmærksom på, at deres nye forskudsopgørelse nu ligger klar i TastSelv. Skat sender nye forskudsopgørelser løbende frem til 20. juni.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu