ANNONCE

Her er de mindre kendte skattefradrag: Har du overset nogen af dem?

12. september 2018 16:33 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Har du private udgifter til arbejdstøj, fagbøger eller it-udstyr, som er nødvendige for dit job, kan du i nogle tilfælde trække udgifterne fra i skat.

Her er de mindre kendte skattefradrag: Har du overset nogen af dem?
Hvis du er nødt til at købe noget bestemt arbejdstøj for at beholde dit job, kan du trække udgiften fra i skat. Det er dog for eksempel ikke nok, at der er krav om, at man går i "pænt tøj". Foto: Scanpix

Vidste du at du kan få fradrag for arbejdstøj og en række andre såkaldte lønmodtagerudgifter? Hvis du har private udgifter, der er nødvendige for at beholde din indkomst, kan du nemlig nogle tilfælde trække det fra i Skat som en arbejdsrelateret udgift.

Hos Skat går denne type fradrag under det noget uklare begreb “fradrag for øvrige lønmodtagerudgifter.”

Der er dog en bundgrænse, som skal trækkes fra dine udgifter. I 2018 er den på 6100 kroner, så du får kun fradrag for den del af dine udgifter, der overstiger dette beløb.

Fire krav for fradrag for arbejdstøj

Der er fire vilkår, der skal være opfyldt, for at en privat udgift er fradragsberettiget:

  • Der skal være tale om udgifter, som ikke er private, men nødvendige for at erhverve, sikre eller vedligeholde din indkomst.
  • Du skal kunne dokumentere dine udgifter.
  • Du skal være lønmodtager. SU tæller ikke som løn.
  • Hvis du er lønmodtager og samtidig driver selvstændig virksomhed, kan du kun få fradrag for udgifter, du ikke får fradrag for i din virksomhed.

Mange forskellige typer udgifter

Fradraget kan dække mange forskellige typer udgifter, som er nødvendige på grund af arbejder.

Det kan være udgifter til it-udstyr, hjemmearbejdsplads, faglitteratur, arbejdstøj, mad, kurser.

Reglerne er dog langt fra enkle, og der er en række krav for hver enkelt type udgift, der skal være opfyldt, for at de kan udløse fradrag.

En hjemmearbejdsplads giver for eksempel kun fradrag, hvis indretningen af arbjdsværelset gør, at rummet ikke kan længere også kan bruges til almindeligt ophold.

Det giver heller ikke fradrag, hvis der er en dresscode på dit arbejde, der for eksempel kræver, at du har jakkesæt på. Hvis du derimod er nødt til at købe en specifik uniform for egen regning, kan du som udgangspunkt få fradrag for det.

Du kan læse mere om de specifikke regler på Skats hjemmeside.

Kilde: Skat.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu