ANNONCE

Fradrag for børnebidrag: Sådan er reglerne

12. september 2018 10:53 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Hvis du betaler børnebidrag kan du få fradrag for en del af beløbet.

Fradrag for børnebidrag: Sådan er reglerne
Hvis du betaler børnebidrag, kan du trække noget af det fra i din skattepligtige indkomst. Foto: Scanpix

Hvis du betaler børnebidrag, er det værd at vide, at du kan få fradrag for børnebidrag.

Det normale børnebidrag består af et grundbeløb og et tillæg. Skattefradraget gives på hele grundbeløbet, men ikke for tillægget, som i 2018 er på 156 kroner om måneden i 2018.

Det betyder, at du kan få fradrag for det børnebidrag, du betaler – fratrukket 1872 kroner om året.

For at få fradrag for børnebidrag skal forældrene enten have indgået en skriftlig aftale om børnebidraget, eller også skal der være faldet en afgørelse om børnebidrag i Statsforvaltningen.

Hvordan får jeg fradrag for børnebidrag?

Hvis du betaler børnebidraget via Udbetaling Danmark, bliver informationerne givet til Skat, så du automatisk for fradraget. Hvis du betaler det på en anden måde, skal du selv sørge for at oplyse om børnebidraget i din årsopgørelse.

Kan man få fradrag af dåbs- og konfirmationsbidrag?

Hvis du betaler et særligt bidrag i forbindelse med dåb-/navngivningsfest eller konfirmation, kan du også få fradrag af dette bidrag. Du skal kunne dokumentere, at bidraget er gået til udgifter med forbindelse til dåb eller konfirmation.

Skal barnet betale skat af børnebidrag?

Barnet skal ikke betale skat af børnebidraget, hvis det følger den normale bidragsats. Hvis man betaler et højere børnebidrag er det skattepligtigt for barnet.

Kan man få skattefradrag for uddannelsesbidrag?

Hvis du betaler uddannelsesbidrag til et barn, kan du ikke få skattefradrag for det. Uddannelsesbidrag gives til børn over 18 år, og man kan kun trække bidrag til børn under 18 år fra i skat.

Kan begge forældre få fradrag for børnebidrag?

Hvis i som forældrepar hver har et barn boende, og i begge betaler børnebidrag til hinanden, får i stadig fradrag. Det betegnes som et krydsbidrag. I får også skattefradrag, selvom bidraget betales ved en modregning i det beløb, den anden skal betale.

Kilder: Statsforvaltningen, Skat, Borger.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu