Frankie Manning – derfor hyldes han af Google

26. maj 2016 10:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Frankie Manning døde i 2009 - 95 år gammel. Manning betragtes som en af grundlæggerne af dansestilen Lindy Hop - i Europa kendt som jitterbug.

Frankie Manning - derfor hyldes han af Google
Danseren Frankie Manning ville i dag, torsdag den 26. maj, have fyldt 102 år - han døde i 2009 95 år gammel. Foto: Wikipedia.

Frankie Manning hyldes i dag på søgemaskinen Google – på det, der kunne have været hans 102 års fødselsdag. Danseren, instruktøren og koreografen døde dog i 2009 i en alder af 95 år.

Google har valgt at hylde en af grunlæggerne af dansestilen “Lindy Hop” – det vi som i Europa kender som jitterbug – med en såkaldt “doodle”, der er en lille tegnefilm på søgemaskinens forside til ære for Frank Manning.

Manning, der begyndte at danse helt som barn, blev født i Jacksonville i Florida i 1914. Men som tre-årig flyttede han med sin mor, der var danser, til Harlem.

Og det var netop i New York at Frankie Manning var med til at udvikle den den afroamerikansk dansestil “Lindy Hop”. Det er en lav og foroverbøjet dans, der har elementer fra mange andre dansestile; vestafrikanske stammedanse, charleston, autentisk jazz, vals, foxtrot med flere.

Soldater tog den til Europa

Lindy Hop – eller jitterbug – blev danset til swingmusik opført af big bands med store orkesterledere som Duke Ellington og Benny Goodman.

Under Anden Verdenskrig tog de amerikanske soldater dansen med sig til Europa hvor dansen fik navnet jitterbug.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu