Frankrig afviser gidselforhandling

26. februar 2013 11:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frankrig afviser gidselforhandling
Billede mangler

FRANKRIG: De syv franske statsborgere, herunder tre børn, der formentlig sidder som gidsler hos den nigerianske terrorbevægelse Boko Haram, skal ikke regne med at blive forhandlet fri af de franske myndigheder.

 

Ifølge Reuters siger den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, at Frankrig ikke vil forhandle med de bevæbnede mænd, som mandag dukkede op på en video sammen med gidslerne, og som hævdede, at de kommer fra Boko Haram.

Franskmændene, som blandt andet omfatter en hel familie, blev kidnappet i nabostaten Cameroun i sidste uge, og ingen havde hørt noget til dem, før videoen tirsdag blev opdaget på You Tube.

Her truer gidseltagerne med at dræbe deres fanger, med mindre myndighederne i Cameroun og i Nigeria frigiver fængslede islamister.

Den franske forsvarsminister siger tirsdag, at han vil »bruge alle midler til at sikre, at de franske gidsler bliver frigivet«, men vil ikke forhandle på »med den slags grupper«.

Franske specialstyrker har tidligere med skiftende succes angrebet såvel pirater som terrorister, der holdt franske statsborgere fanget.

Ved den seneste befrielsesaktion i Somalia, hvor et gidsel blev søgt befriet fra terrorgruppen Al Shabaab, gik det galt. Såvel gidslet som to franske soldater blev dræbt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu