ANNONCE

Frankrig betaler for brystsmutter

23. december 2011 19:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Frankrig betaler for brystsmutter
Billede mangler

De omkring 30.000 franske kvinder, der menes at have fået kræftfremkaldende silikoneindlæg i barmen, får dem fjernet på statens regning.
For et par dagen siden kom det frem, at de franske sundhedsmyndigheder rådede omkring 30.000 franske kvinder til at få fjernet deres silikonebryster, da silikonen der var anvendt, er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Silikonen hedder PIP.
I dag bekræftede Frankrigs sundhedsminister, Xavier Bertrand, at staten betaler kvindernes regning for at få fjernet implantaterne.
Det skriver Politiken.
Også i Italien har landets sundhedsministerium taget affære ovenpå silikoneskandalen. Her har man bedt landets hospitaler om at finde de omkring 4.000 italienske kvinder, der har fået de farlige implantater. Også de vil få regningen betalt af staten.
Det vurderes, at omkring 400.000 kvinder på verdensplan har fået de farlige brystimplantater, der har tendens til at revne og eksplodere.
Det anslås, at omkring 100 danske kvinder har fået implantaterne. Det vides ikke, om de også bliver rådet til at få dem fjernet – og hvem der i så fald betaler regningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu