ANNONCE

Frankrig sætter frygtelig rekord

7. april 2020 20:40 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

I Frankrig er svimlende 1400 døde på et døgn. Landet runder en kedelig milepæl med over 10.000 døde.

I Frankrig er der tirsdag registreret 1417 dødsfald blandt coronasmittede på landets hospitaler og plejehjem i løbet af et døgn. Det er det hidtil højeste antal coronadødsfald, franske myndigheder har registreret på et døgn.

Af dem er 820 døde på plejehjem, mens 597 er døde på et hospital. Det meddeler chefen for den franske sundhedsstyrelse, Jerome Salomon, tirsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters. Mandag var antallet af registrerede dødsfald oppe på 833. Af dem var 607 på hospitalerne.

I udbruddets første uger talte Frankrig kun dødsofrene på landets hospitaler med. Det er først for nylig, at man er begyndt også at tage dødsfald på plejehjemmene med i de samlede opgørelser. Og det har fået tallene til at stige markant.

Der kan være et vist efterslæb i tallene fra landets plejehjem.

Over 10.000 døde

Det samlede dødstal, siden coronavirusset brød ud i februar, er nu oppe over 10.300. Af dem er knap en tredjedel ældre, der er døde på landets plejehjem, skriver nyhedsbureauet AFP. Antallet af coronasmittede patienter på de franske hospitaler er i det seneste døgn steget med knap 3800.

– Epidemien fortsætter sin udvikling, advarer Jerome Salomon på en pressekonference.

Lidt over 78.000 coronasyge mennesker er indlagt rundt om på landets hospitaler. Af dem er 7131 alvorligt syge indlagt på intensivafdelinger. Der er dog kun registreret en mindre stigning på 59 patienter på landets intensivafdelinger siden tirsdag.

– Vi er endnu ikke på toppen, for hver aften er der flere indlagte patienter, og hver aften er der lidt flere patienter på intensivafdelingen Så vi er stadig på epidemiens opadgående kurve, selv om den er bremset lidt op, siger Salomon ifølge nyhedsbureauet dpa.

Andre lande

I Danmark er mere end 5000 personer i Danmark nu blevet testet positive for coronavirus. Tallet er tirsdag eftermiddag på 5071 personer, hvilket er en stigning på 424 i mandagens opgørelse. Der har samtidig været en stigning i antallet af registrerede dødsfald. Det er tirsdag på 203, hvilket er 16 flere end mandag.

Udenfor vore grænser er det – som i Frankrig – også en dag med megen død. I det seneste døgn er 604 mennesker døde i Italien, efter at de var blevet smittet med coronavirus. Det er et fald i forhold til et døgn tidligere, hvor antallet af omkomne coronapatienter blev opgjort til 636. Dermed er i alt 17.127 mennesker døde med coronavirus i Italien, efter at smitten brød ud i februar.

I den amerikanske delstat New York er der det seneste lokale døgn registreret 713 dødsfald i den stat alene. Det er det hidtil højeste antal coronadødsfald, delstaten har registreret på et enkelt døgn, siger guvernør Andrew Cuomo tirsdag. Der er næsten 139.000 bekræftede smittetilfælde i delstaten, der har godt 19 millioner indbyggere.

På det seneste døgn er dødstallet som følge af coronavirus i Storbritannien steget med 786.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu