Frankrig vil halvere indsatsstyrken i Mali til sommer

29. marts 2013 01:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frankrig vil halvere indsatsstyrken i Mali til sommer
Billede mangler

FRANKRIG: Når året går på hæld, vil Frankrig blot have 1.000 soldater tilbage i Mali, oplyser den franske præsident, Francois Hollande, ifølge Reuters.
I øjeblikket kæmper 4.000 franske soldater mod al-Qaeda-relaterede oprørere i det vestafrikanske land, men de vil være reduceret til 2.000 mand allerede til juli, forsikrer Hollande samtidig.

 

Frankrig gik ind i Mali tidligere på året med det erklærede mål at sætte en stopper for oprørerne, som ifølge præsidenten udgør en trussel for både Vesten og Afrika. Frankrig har fra starten været opsat på, at landet hurtigt skal ud af Mali igen, og at afrikanske soldater og FN-tropper herefter skal stå i spidsen for den militære indsats i landet.

Mali, som tidligere har været en fransk koloni, skal afholde præsidentvalg 7. juli, og to uger senere skal der være valg til parlamentet. Begge valg anses som vigtige skridt på vej mod et mere stabilt Mali, hvor oprørerne har haft let spil under en svag regering.

Hollande siger, at Frankrig er opsat på, at Mali kan afholde valg som planlagt i juli, men han insisterer på, at den franske regering ikke foretrækker en præsidentkandidat over en anden.

»De dage, hvor Frankrig valgte Afrikas statsledere, er ovre,« slog han fast under et interview på fransk TV, hvor han i mere end en time forsvarede sine seneste 10 måneder som leder af Frankrig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu