Frankrig vil indsætte observatører i Mali

29. januar 2013 23:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frankrig vil indsætte observatører i Mali
Billede mangler

MALI: Den franske premierminister Jean-Marc Ayrault sagde tirsdag, at Frankrig går ind for en hurtig udrulning af internationale observatører i Mali for at sikre, at menneskerettighederne ikke krænkes. Det skriver Reuters.

 

Franske og maliske soldater har i løbet af de seneste to uger fordrevet islamistiske oprørere fra områder i den nordlige del af landet. I mellemtiden er maliske soldater blevet anklaget af internationale menneskerettighedsgrupper for at udføre hævndrab på formodede islamistiske oprørere og sympatisører i de generobrede byer Gao og Timbuktu.

– Den franske regering er for en hurtig udrulning af internationale observatører for at sikre, at menneskerettighederne overholdes i Mali, sagde premierminister Ayrault på et møde i parlamentet ifølge Reuters og tilføjede, at han desuden har mindet Malis myndigheder om vigtigheden af at respektere menneskerettighederne.

Human Rights Watch udtrykte for nylig bekymring for volden i Mali, herunder påståede drab på civile begået af maliske styrker i den centrale by Niono.

Worldwide Human Rights Movement har ligeledes advaret mod risikoen for summariske henrettelser og anden vold udøvet af maliske soldater, efter de med hjælp fra Frankrig har generobret kontrollen over flere områder. Organisationen har blandt andet krævet, at der bliver oprettet en uafhængig undersøgelseskommission, så de ansvarlige kan blive straffet.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu