Frankrigs indsats i Mali går ind i den endelige fase

24. februar 2013 06:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frankrigs indsats i Mali går ind i den endelige fase
Billede mangler

MALI: Frankrigs præsident Francois Hollande siger, at hans soldater er gået ind i den »endelige fase« i kampen mod oprørerne i den nordlige del af Mali, skriver BBC.

 

Præsidenten fortæller, at der har været hårde kampe i Ifoghas-bjergene, hvor al-Qaeda-medlemmer menes at gemme sig.

Hollande har samtidig rosende ord til de tchadiske styrker for deres indsats i området, efter 13 tchadiske soldater og 65 oprørere blev dræbt i kampe fredag.

»Det er den endelige fase i processen, da det sandsynligvis er i disse bjergområder, at oprørsstyrkerne har samlet sig.«

»Vores tchadiske venner indledte et angreb i går, som medførte store tab. Jeg vil gerne udtrykke ros for det som de tchadiske soldater gør,« siger Hollande.

Der har desuden været kampe mellem islamistiske oprørere og etniske tuareger i området omkring In-Khalil nær grænsebyen Tessalit.

En sekulær gruppe tuareger, der ønsker en uafhængig stat i Sahara og Sahel-regionerne i Mali, Libyen, Algeriet, Niger og Burkina Faso, har tidligere været allieret med islamisterne, men støtter nu den franskledede offensiv.

Frankrig har indsat 4.000 soldater siden 11. januar for at hjælpe den maliske regering med at smide oprørerne ud af den nordlige del af landet, som blev erobret sidste år.

De franske styrker mødte kun svag modstand, da de indtog byerne Gao, Kidal og Timbuktu.

USA har tilbudt støtte i form af dronefly til at overvåge områderne, hvor kampene foregår.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu