ANNONCE

Frankrigs præsident udfordres af gammel rival

12. december 2011 09:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Frankrigs præsident udfordres af gammel rival
Billede mangler

Den siddende franske præsident Nicolas Sarkozy får kamp til stregen ved næste års præsidentvalg.
Den konservative rival og partikollega Dominique de Villepin har nemlig valgt at udfordre Sarkozy, når Frankrig går til valg i april 2012.
“Ti år under Sarkozys lederskab er for lang tid. I dag mister vi en stor del af vores selvstændighed. Vi forpligter os til interesser, som ikke er franske. Jeg mener, at man bør være modigere end som så,” sagde Villepin i et interview med den franske tv-station TF1 i et direkte angreb på præsident Nicolas Sarkozy, skriver AFP.
Indtil videre står 58-årige Dominique de Villepin meget svagt i meningsmålingerne. Kun én pct. af franskmændene ville stemme på den tidligere premierminister, hvis der var valg i dag. Villepin har aldrig deltaget i et valg, men blev i stedet udpeget som premierminister i den tidligere præsident Jacques Chirac i 2005. Han trådte af, da Sarkozy vandt præsidentvalget i 2007.
Sarkozys talsmænd har hurtigt opfordret Villepin til at droppe sine politiske ambitioner.
“Dominique de Villepin er alene uden finansielle midler, uden en politisk bevægelse. Det er i Frankrigs interesse, at der danner sig politisk enighed om præsidenten,” siger juniorminister Nadine Morano til AFP.
Kilde: AFP

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu