Fransk soldat dræbt i Mali

3. marts 2013 23:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fransk soldat dræbt i Mali
Billede mangler

MALI: Det franske forsvarsministerium oplyser søndag, at en fransk soldat har mistet livet i voldsomme kampe med maliske oprørere i den nordlige del af landet, men vil endnu ikke bekræfte, at al Qaeda-leder Mokhtar Belmokhtar skulle være blevet dræbt af tchadiske soldater.

 

Oprørerne har forskanset sig i den bjerg- og ørkenrige nordlige del af Mali, hvor de er under angreb fra en international styrke af franske, tchadiske og maliske soldater.

Den 26-årige franske soldat blev dræbt lørdag under et angreb på et af oprørernes skjulesteder i et øde område omkring Adrar des Ifoghas-bjergene nær grænsen til Algeriet. Det er den tredje franske soldat, der mister livet i den franske indsats i den tidligere koloni.

En talsmand for den franske hær siger, at 15 islamister blev dræbt i nogle af de hårdeste kampe indtil nu, men vil ikke bekræfte Tchads påstand om, at landets styrker har dræbt Mokhtar Belmokhtar i en lejr ved Ametetai-dalen.

»Vi står over for en fanatisk modstander,« siger talsmanden, der tilføjer, at islamisterne er svært bevæbnede med raket- og granatkastere og maskingeværer.

Der har flere gange tidligere cirkuleret fejlagtige rapporter om Belmokhtars død, og derfor er myndighederne tilbageholdne med at bekræfte forlydender om hans skæbne.

Hvis Belmokhtars død bekræftes, betyder det, at al Qaedas ledelse i Mali er alvorlig svækket, efter Tchads præsident Idriss Deby fredag kunne oplyse, at hans soldater havde dræbt en anden højtstående al Qaeda-leder, Abdelhamid Abou Zeid.

Den amerikanske terrorekspert Rudy Attalah er skeptisk over for den tchadiske præsidents påstande om drabene på de to al Qaeda-ledere.

Han siger, at Belmokhtar tidligere har været meget påpasselig med ikke at operere i det samme område som Abour Zeid.

»Jeg tror ikke, de har dræbt ham,« siger Atallah og tilføjer, at præsidenten muligvis forsøger at aflede opmærksomheden fra de 26 tchadiske soldater, der har mistet livet i Mali.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu