Franske styrker erobrer »islamistisk bastion«

17. februar 2013 20:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Franske styrker erobrer »islamistisk bastion«
Billede mangler

MALI: Franske og maliske tropper har søndag sikret sig kontrol over den maliske by Bourem og dermed cementeret deres position i den nordlige del af landet, der har været holdt i et jerngreb af islamistiske oprørere.

 

»Bourem er en islamistisk bastion,« siger en højtplaceret militærkilde fra den fælles afrikansk militærstyrke med forkortelsen AFISMA til nyhedsbureauet Reuters.

Afrikanske soldater fra AFISMA er i den seneste tid blevet sat ind bag den franske frontlinje i den fem uger lange Paris-ledede intervention i Mali, der er en tidligere fransk koloni.

Bourem ligger ved Niger-floden 80 kilometer nord for byen Gao, der ligger i smørhullet mellem Timbuktu i vest og Kidal i nord, som begge for nylig er kommet under fransk-malisk kontrol.

»Alle de nuværende problemer i Gao kommer fra Bourem,« siger militærkilden, der ønsker at være anonym, og som tilføjer, at det ikke var den store kunst at indtage den islamistiske rede.

Den franske regering vil efter planen begynde at trække sine 4.000 soldater hjem fra det vestafrikanske land i marts og samtidig overgive sikkerheden til den maliske hær og den FN-støttede AFISMA-styrke, der ventes at overstige 8.000 militærenheder – primært fra Malis nabolande.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu