ANNONCE

Fredag kan du se Prins Henriks favoritter

16. august 2019 13:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Fredag er der officiel fremvisning af Prins Henriks enestående samling forud for auktion.

Inden Prins Henriks omfangsrige samling af jade-figurer og afrikanske genstande ryger under hammeren hos Bruun Rasmussens auktionshus i Bredgade, København, er der planlagt et officielt gennemsyn fredag.

Her kan interesserede danskere ved selvsyn få lov at lægge øjne på i hvert fald en brøkdel af den afdøde prins’ samling, der består af mere end 6000 genstande. I første omgang bliver cirka 900 af dem solgt på auktionen den 27. til 29. august.

Eftersynet foregår i auktionshuset Bredgade 33, og der vil være flere eksperter til stede, lige som repræsentanter for familien Bruun Rasmussen vil det. Eftersynet foregår 16. august klokken 15-19 og 17. til 25. august klokken 12-17. Andre dele bliver solgt på andre auktioner.

– Vi har bestemt jader og afrikanske masker til salg, men aldrig i dette omfang, derfor vil auktionerne også være fordelt i både onlineauktioner og i vores auktionshus på Bredgade, har Alexa Bruun Rasmussen tidligere forklaret Newsbreak.dk.

Prinsens ønske

Ifølge Kongehuset skal samlingen sælges, da det var et helt specifikt ønske fra prinsens side, og det var skrevet ind i hans testamente. Hos auktionshuset Bruun Rasmussen er Alexa Bruun Rasmussen mere end begejstret for at få en yderst unik samling til salg hos auktionshuset.

– Man kan forvente rigtig mange genstande og det er ting, hvor der har været en passioneret samler bag. Det er passionen, der gør sig gældende i den her samling. Vi har tidligere haft samlinger til salg, men her er den personlige begejstring, der tydeligt skinner igennem, sagde Alexa Bruun Rasmussen til Newsbreak.dk, da nyheden kom frem.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det er dog ikke den fulde samling, der skal sælges på auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Forud har familien udvalgt enkelte genstande, som ikke skal sælges, og derved bliver i familien. Det er også besluttet at beholde det udvalg af jader og afrikanske værker, som allerede er på regentparrets slot Château de Cayx i Frankrig.

I galleriet over artiklen kan du se et udvalg af genstandene til salg.

Fakta

Prins Henriks sidste år

Læs her om prinsens sidste år:

* Nytår 2015. Dronningen siger i sin nytårstale, at prinsgemalen har besluttet, at tiden er inde for ham til at “drosle ned”. Han går på pension.

* 14. april 2015. Kongehuset meddeler, at prinsgemalen fremover skal tituleres prins Henrik, da det passer bedre til hans nye rolle.

* 16. april 2015: Dronningen fejrer sin 75-års fødselsdag uden prins Henrik, som er sygemeldt.

* Sommeren 2017: Prins Henrik indlægges først på Skejby Sygehus og siden på Rigshospitalet på grund af smerter i benene og infektioner. I forbindelsen med indlæggelserne får han fortaget en ballonudvidelse på grund af forsnævringer på pulsåren.

Juli 2017: Kongehuset bekræfter over for flere medier, at der er ansat sundhedsfagligt personale, da prins Henrik har brug for hjælp i hverdagen.

3. august 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik ikke ønsker at blive begravet ved siden af dronningen i Roskilde Domkirke, som det ellers har været planlagt. Han ønsker fortsat at blive begravet i Danmark, men de nærmere omstændigheder er endnu ikke på plads, hedder det.

6. september 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik i forlængelse af et udredningsforløb på Rigshospitalet har fået diagnosen demens. Omfanget af de kognitive svigt er større end forventeligt for prinsens alder, hedder det blandt andet.

Nytår 2017: Dronningen siger i sin nytårstale, at det på nogle måder ikke har været noget nemt år for hende og familien. Så meget mere har det rørt familien, at prins Henrik fra så mange sider omfattes med sympati og forståelse.

28. januar 2018: Prins Henrik indlægges på Rigshospitalet. Kongehuset oplyser, at han skal gennemgå en række undersøgelser. Han har i nogle uger ferieret i Egypten.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik er blevet undersøgt på Rigshospitalet for en tumor på venstre lunge. Den er godartet, og han vil efter endt behandling opholde sig på Fredensborg Slot sammen med dronningen.

13. februar 2018: Prins Henrik sover ind klokken 23.18.

Kilde: Ritzau.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu