Fredericia-borgmester igen medlem af Venstre

10. januar 2013 05:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fredericia-borgmester igen medlem af Venstre
Billede mangler

Thomas Banke er igen medlem af partiet efter eneste tilbageværende medlem af Venstres byrådsgruppe har omstødt beslutningen om hans eksklusion
 Af: Thomas Sand, Berlingske Nyhedsbureau
 
Efter de fire byrådsmedlemmer, der havde ekskluderede den omstridte Fredericia-borgmester Thomas Banke, selv blev ekskluderet af partiet på et bestyrelsesmøde onsdag aften, har eneste tilbageværende medlem af Venstre i byrådsgruppen Pernelle Jensen (V) besluttet at tage borgmesteren tilbage i partiet.
 
– Jeg læser bestyrelsens beslutning om eksklusion af de fire byrådsmedlemmer, som om Thomas Banke skal genoptages i byrådsgruppen. Jeg har derfor som resultat heraf og efter anmodning omgjort den tidligere beslutning, hvilket betyder, at Thomas Banke igen er medlem af Venstres byrådsgruppe og dermed også medlem af Venstre, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.
 
– Bestyrelsen for Venstre i Fredericia valgte at ekskludere Børge Larsen, Peder Hvejsel, Hanne Lumby og Kenny Bruun Olsen, da de har handlet direkte i strid med bestyrelsens beslutning på mødet den 6. januar 2013 og imod Venstres interesser, siger Jakob Ladingkær, der er Venstres formand i Fredericia.
 
– De ovennævnte byrådsmedlemmer havde en mulighed for at omgøre deres beslutning om eksklusion af borgmester Thomas Banke og acceptere ham som medlem af Venstres byrådsgruppe. Det har de desværre ikke ønsket at gøre, siger Jakob Ladingkær.
 
Han havde ellers indtil det sidste håbet, at eksklusion ikke blev nødvendig.
 
– Det er en trist dag, hvor bestyrelsen er nødt til at ekskludere 4 byrådsmedlemmer af partiet, siger han.
 
For at der ikke skulle være tvivl om beslutningen, var bestyrelsesmedlemmerne enige om, at Jakob Ladingkær ikke deltog i behandlingen af eksklusionerne, da hans ægteskab til byrådsmedlem Pernelle Jensen muligvis kunne medføre, at han var inhabil.
 
De nu tidligere medlemmer har mulighed for at anke beslutningen om eksklusion. Anken kommer på dagsordenen til Venstre i Fredericias generalforsamling 6. februar, og her kan bestyrelsens afgørelse omstødes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu