Fredericias borgmester taget i nyt tilfælde af snyd

7. januar 2013 20:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fredericias borgmester taget i nyt tilfælde af snyd
Billede mangler

Borgmester Thomas Banke skrev, at han var til møde med borgmesteren i Herning, men i virkeligheden var han til boksekamp for at se Mikkel Kessler
 Af: Michala Rask Mikkelsen, Jan Bjerre Lauridsen, Berlingske Nyhedsbureau
 
Fredericias borgmester, Thomas Banke (V), er afsløret i nyt tilfælde af snyd.
 
TV2 Nyhederne dokumenterede således mandag, at borgmesteren har fået udbetalt kørselspenge for to møder, der aldrig blev afholdt.
 
Thomas Banke har ifølge sit eget kørselsregnskab holdt møder med borgmesteren i Herning, partifællen Lars Krarup (V), både den 24. april 2010 og 25. maj samme år. Her har Banke sagt, at han har brugt sin egen bil, og han har derfor efterfølgende fået udbetalt kørselspenge for møderne.
 
TV2 Nyhederne har spurgt Herning Kommune, om mødet blev afholdt, og her er svaret afkræftende.
 
– Borgmester Lars Krarup har ikke registreret møder med Thomas Banke de to pågældende datoer, lyder svaret fra kommunen i forbindelse med en anmodning om aktindsigt fra TV 2 Nyhederne.
 
På spørgsmålet om, hvorvidt de to borgmestre alligevel har kunnet holde møder, oplyser chefjurist Steen Dahl Pedersen, at det ikke har kunnet være tilfældet.
 
Den udlægning bakker borgmester Lars Krarup også op om.
– Du har fået retvisende svar fra kommunen, lyder det i en sms fra Krarup til TV2s journalist.
 
Thomas Banke erkender, at han ikke mødtes med Hernings borgmester 24. april. Han var i stedet til boksekamp i Herning for at se Mikkel Kessler, oplyser TV 2 Nyhederne.
 
Også det påståede møde 25. maj er en klar fejl, erkender Banke.
 
Mandag kom det frem, at bestyrelsen for Venstre i Fredericia bakker op om, at den sygemeldte Thomas Banke vender tilbage som borgmester.
 
– Man kan vel godt sige, at vi har ændret mening. Men vi har brugt tiden henover julen til at holde møder med dels byrådsgruppen og dels med borgmesteren, og på baggrund af det har bestyrelsen vurderet, at der ikke er begrundelse for at opfordre ham til at trække sig. Dermed opfordrer vi ham modsat til at fortsætte som borgmester, fortalte Jakob Ladingkær, formand for Venstre i Fredericia, til Berlingske Nyhedsbureau.
 
Et samlet byråd i Fredericia stillede 17. december et mistillidsvotum til den 31-årige borgmester, efter det var kommet frem, at han havde brugt kommunens kontokort til private indkøb. Samtidig erkendte borgmesteren, at han var blevet afhængig af morfin efter en tandoperation – noget som ifølge flere byrådsmedlemmer gik ud over hans evne til at passe borgmesterhvervet.
 
Mandag aften er der ifølge TV 2 Nyhederne møde mellem Venstres vælgerforening, byrådsgruppen og borgmester Thomas Banke.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu