Fredericias borgmester: Trist hvis kasernen lukker

9. marts 2013 20:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fredericias borgmester: Trist hvis kasernen lukker
Billede mangler

Trist og ærgerligt. Sådan betegner Fredericias borgmester Kenny Bruun Olsen (V) nyheden om, at byens ene kaserne, Bülows Kaserne, ifølge DR står over for en lukning.

 

»Det er en trist dag for Fredericia, hvis vi står over for en lukning,« siger borgmesteren, der understreger, at han udelukkende baserer sin udtalelse på oplysninger fra DR.

Kenny Bruun Olsen er nemlig ikke blevet kontaktet af hverken Forsvarsministeriet eller politiske kolleger fra Christiansborg, og han undrer sig over, at han skal orienteres via medierne.

»Jeg fik det at vide over middag i dag, da jeg blev ringet op af Danmarks Radio. Det er lidt ærgerligt, man kunne godt lige have ringet op og sagt til os, ’det er der, vi er. Det er ærgerligt, at man ikke har en bedre korrespondance og forbindelse til os, hvis oplysningerne passer,« siger Kenny Bruun Olsen.

I Forsvarsministeriet er der ingen kommentarer til sagen, og det er derfor endnu ikke bekræftet fra officielt hold, at Bülows Kasernes skæbne er beseglet, mens Almegårds kaserne på Bornholm ser ud til at overleve.

I februar afgav forsvarschef Peter Bartram sit bud på, hvilke kaserner der kan nedlægges. Forsvarschefen pegede på Bülows Kaserne i Fredericia, Haderslev Kaserne, Sønderborg Kaserne, Almegårds Kaserne og på enten Høvelte Kaserne eller Vordingborg Kaserne. Herefter har det været op til regeringspartierne, Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti at afgøre, hvilke og hvor mange kaserner der skal lukke.

Men ifølge SFs forsvarsordfører, Jonas Dahl (SF) er partierne endnu ikke nået til enighed. Han vil dog hverken be- eller afkræfte historien om, at Bülows Kaserne står for skud, mens Almegårds Kaserne går fri.

»Jeg synes ikke, det er holdbart for de ansatte at høre det her på rygtebasis. Og de ansatte i forsvaret har krav på at få et svar, men der ligger ikke nogen politisk aftale, så derfor kan jeg hverken be- eller afkræfte de oplysninger, som har været ude,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Hvis Bülows Kaserne må lukke, vil det ifølge borgmester Kenny Bruun Olsen betyde et tab på mellem 90-100 arbejdspladser. Dertil kommer et kursuscenter, som hører til kasernen, hvor et par tusinde ansatte fra forsvaret hvert år er på kursus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu