ANNONCE

Frederik fastholder tradition uden Margrethe

8. august 2019 13:30 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det er gode nyheder for alle, der vil takke regenten.

Frederik fastholder tradition uden Margrethe
Du kan trygt tage til offentlig audiens, når Frederik er regent. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

Offentlig audiens er befolkningens mulighed for at takke dronning Margrethe for deltagelse ved en åbning eller et besøg eller tildeling af eksempelvis en medalje. Men hvad gør man, når dronningen ikke er regent af Danmark og erstattet af eksempelvis kronprins Frederik?

Spørgsmålet er relevant for de, der overvejer at tage til offentlig audiens på Christiansborg Slot 19. august 2019 klokken 10.00.

Her er der offentlig audiens, men her er dronning Margrethe ikke i landet. Istedet er kronprins Frederik regent i Danmark, og det kunne give borgere den tanke, at audiensen ikke bliver til noget.

Artiklen fortsætter under videoen

Newsbreak.dk erfarer dog, at der skam bliver afholdt offentlig audiens 19. august, og at den eneste mærkbare forskel, der bliver på en offentlig audiens med og uden dronning Margrethe bliver netop det; dronningen er der ikke, men hendes stedfortræder vil være der.

Kom du bare

Det betyder altså, at man uden frygt kan tage til offentlig audiens, hvis man 19. august ønsker at takke landets regent. Kronprins Frederik vil være klar fra klokken 10.00, og selvom man ikke kan forvente, at han vil opføre sig helt og aldeles som dronning Margrethe, kan man godt forvente, at han vil opføre sig som den regent, han er lige nu og igen vil være i fremtiden.

Hvis du vil vide mere om, hvordan offentlig audiens foregår, rent praktisk, har Newsbreak.dk omtalt det her.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu