Frederiksen afviser indblanding i Grønlands storskalalov

1. februar 2013 15:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frederiksen afviser indblanding i Grønlands storskalalov
Billede mangler

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) slår atter fast, at det er regeringens klare holdning, at Danmark skal lade Grønland om at træffe beslutningen, når det kommer til den omstridte storskalalov, der vil åbne for billig, udenlandsk arbejdskraft i Grønland.

 

– Der er jo selvstyre. Grønlænderne har ønsket et selvstyre, og det har Danmark bifaldet. Det er der talt varmt og positivt om i rigtig mange forbindelser, og lige meget hvordan man vender og drejer det, så er det da et ubetinget gode, at grønlænderne bestemmer så meget som overhovedet muligt, siger beskæftigelsesministeren.

Meldingen fra beskæftigelsesministeren kommer i forbindelse med et samråd fredag, hvor både Mette Frederiksen og justitsminister Morten Bødskov (S) svarer på spørgsmål fra oppositionen i forhold til storskalaloven.

Fra fagbevægelsen herhjemme har det flere gange lydt, at storskalaloven kan medføre social dumping, og Mette Frederiksen har noteret sig, at der i Grønland allerede er øget fokus på netop den problematik.

– Jeg lytter mig til, at der både i den grønlandske offentlighed og i den politiske debat er et ret stort fokus på social dumping. Jeg forstår også, der har været drøftelser med arbejdsmarkedets parter i forbindelse med storskalalovgivningens tilblivelse, og derfor – som jeg lytter mig til – er der stor fokus på social dumping både i Danmark og i Grønland, siger ministeren.

Hun fastholder, at Grønland selv skal afgøre, hvorledes man skruer sin politik sammen.

– Man bliver nødt til at trække vejret helt ned i maven og sige, at når et område er hjemtaget til det grønlandske selvstyre, så er det der, man fastlægger den politik, som man ønsker at føre. Det gælder også her, siger Mette Frederiksen.

Det grønlandske landsting har allerede vedtaget storskalaloven, men for at udmønte loven, skal Folketinget ændre udlændingeloven herhjemme.

Det er endnu uvist, hvornår regeringen vil have spørgsmålet til afstemning, men det bliver ikke inden det grønlandske valg, der skal finde sted i marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu