Fredsmægler tror på Syrien-forhandlinger i FN

17. februar 2013 11:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fredsmægler tror på Syrien-forhandlinger i FN
Billede mangler

EGYPTEN: Efter et møde med Den Arabiske Liga i Egyptens hovedstad, Cairo, siger FNs Syrien-udsending, Lakhdar Brahimi, søndag, at »døren er åbnet« for, at det syriske styre »lever op til, hvad det har sagt« om, at man er klar til dialog for at få afsluttet den voldsomme konflikt, der har hærget Syrien i snart to år.

 

Han opfordrer således til, at forhandlingerne mellem oppositionen og en »acceptabel delegation« fra præsident Assads styre bliver holdt i FN-regi, men siger ikke noget om, hvor de eventuelt skulle finde sted.

»Hvis dialogen begynder i FNs kontorer, i hvert fald i begyndelsen, mellem oppositionen og en acceptabel delegation fra den syriske regering, tror vi, det vil være en begyndelse til at komme ud af den mørke tunnel,« siger Brahimi ifølge Reuters.

Den syriske oppositionsleder Moaz Alkhatib tilbød i sidste uge at mødes med Assads vicepræsident, Farouq al-Shara, til forhandlinger om en politisk overgang, hvor Assad får mulighed for at gå i eksil.

Syriens Nationale Råd (SNC) har desuden udvidet tilbudet om, at man gerne vil mødes med enhver syrisk repræsentant, der ikke er »direkte involveret i undertrykkelse«, og det er denne udmelding, Brahimi ser som en »døråbning« til dialog.

Det er ifølge Reuters uklart, hvordan det syriske styre har reageret på udmeldingen fra Alkhatib. Omkring 70.000 mennesker menes at være blevet dræbt i den snart to år lange voldelige konflikt i Syrien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu