Fridage op til påske risikerer at ryge

11. maj 2012 01:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fridage op til påske risikerer at ryge
Billede mangler

Hvis regeringen sløjfer skærtorsdag, kan det være slut for børnefamilierne at nyde en ferie sammen i dagene op til påske.
Det skriver Kristeligt Dagblad.
Flere af landets største kommuner overvejer nemlig ifølge avisen helt at afskaffe skolernes påskefridage mandag, tirsdag og onsdag, hvis påskens torsdag mister status som helligdag.
Det sker, efter at det forleden kom frem, at ikke bare store bededag, men også skærtorsdag eller anden pinsedag kan blive sløjfet i forbindelse med de kommende trepartsforhandlinger mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagforeningerne.
Hvis forældre og personale skal arbejde skærtorsdag, vil det påvirke skolernes ferieplanlægning, lyder det fra kommunerne.
– Hvis man begynder at fjerne helligdage i påsken, kunne det sagtens tænkes, at vi i stedet for at have en påskeferie lagde feriedagene på et andet tidspunkt, siger Jan Henriksen, skolechef i Viborg Kommune, til Kristeligt Dagblad.
I Odense overvejer man i givet fald at flytte påskens feriedage til juledagene, fortæller chefkonsulent i kommunens skoleafdeling, Lotte Finne Thomsen:
– I ferieplanlægningen er de spredte dage besværlige, og derfor kunne man forestille sig, at man lagde dagene i juleferien, hvor vi nogle år er pressede for at få det til at gå op, siger hun til avisen.
I Aarhus Kommune fortæller konsulent i pædagogisk afdeling Lone Nielsen, at man enten må fjerne en feriedag et andet sted for at bevare skærtorsdag eller lægge de resterende påskeferiedage på et andet tidspunkt måske i forlængelse af en anden ferie.
For landets børnefamilier vil det være en skam, mener Inge Adriansen, ph.d. og adjungeret professor i kulturhistorie med speciale i fejring af højtider.
– Man piller ved en velerhvervet rettighed, der har eksisteret gennem godt og vel en generation, og det vil ikke ske uden skrig og skrål, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu