Frivillige borgere klar til at overtage undervisningen

1. marts 2013 13:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frivillige borgere klar til at overtage undervisningen
Billede mangler

Det er synd, at folkeskoleeleverne tages som gidsler i konflikten mellem lærerne og kommunerne. Det mener Morten Scheelsbeck, der har taget initiativ til gruppen Frivillige Undervisere i Solrød (FUIS).

 

»Vi er hverken på det ene eller andet hold i konflikten. Det, der bliver konsekvensen, er, at eleverne i 9. og 10. klasserne på det allermest vigtige tidspunkt i deres skolegang ikke kan få undervisning op til eksamen. Når det politiske Danmark ikke kan klare det, må frivillige kræfter træde til og hjælpe,« siger Morten Scheelsbeck til Berlingske Nyhedsbureau.

Hjælpen består i, at man forsøger at finde frivillige borgere til at overtage undervisningen af eleverne på 9. og 10. klassetrin i Solrød Kommune, hvis konflikten ender med at tømme skolerne for lærere.

»Vi er godt klar over, at det er en nødløsning. Lokale borgere er ikke ligeså gode til at undervise som uddannede lærere, men det er bedre end ingenting. Jeg håber, at mange forældre, bedsteforældre og andre drevne Solrød-borgere har lyst til at træde til og undervise i de emner, de egner sig bedst til. Også selv om det bare drejer sig om en enkelt time eller to,« siger 30-årige Morten Scheelsbeck.

Initiativet blev lanceret torsdag, da lockoutvarslet var udsendt.

»Det vælter ind med tilmeldinger fra folk, som gerne vil undervise. Derudover har flere virksomheder fra lokalområdet taget kontakt til os for at tilbyde hjælp. Der er blandt andet en virksomhed, som har sagt, at hvis vi på et tidspunkt har brug for økonomisk støtte til for eksempel kopiering, så er den villig til at hjælpe,« siger Morten Scheelsbeck og fortæller, at folk fra forskellige steder i Danmark har kontaktet ham med henblik på at kopiere konceptet.

Hvor undervisningen i givet fald skal foregå i Solrød, er for tidligt at sige.

»Det er en af de ting, vi skal se på de kommende dage. Først og fremmest skal vi have kigget på, hvem der skal stå for undervisningen,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu