ANNONCE

Frivillige vil hjælpe ledige i job

11. januar 2012 11:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Frivillige vil hjælpe ledige i job
Billede mangler

Arbejde – og uafhængighed af det offentlige – er vejen til højere livsglæde.
Derfor skal kontanthjælpsmodtagere og andre udsatte grupper fremover have hjælp til at komme ud af passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet.
Det mener den nystartede forening ‘Fra Modtager til Bidrager’.
Her står frivillige om kort tid parat til at coache arbejdsløse ind på jobmarkedet.
“Vi vil yde hjælp til selvhjælp til udsatte grupper, som mangler ressourcer til at bryde ud af den negative spiral. Målet er at få dem aktiveret, så de kommer ud på arbejdsmarkedet,” siger Poul V. Jensen, stifter og præsident i ‘Fra Modtager til Bidrager’ til Newspaq.
Han mener, at det offentlige system har alt for lidt fokus på, hvad der skal til for at motivere den enkelte til at komme ud på arbejdsmarkedet.
“Socialrådgivere vil gerne, men de er presset arbejdsmæssigt og har ikke ressourcer til målrettet at vejlede klienten til at blive aktiv på arbejdsmarkedet,” siger Poul Jensen.
De frivillige i ‘Fra Modtager til Bidrager er hovedsagelig sidsteårs-studerende fra bl.a. økonomi-, social eller sundhedsuddannelser. De er i øjeblikket i gang med en mini-uddannelse i coaching, inden de starter på arbejdet.
Foreningen har indtil videre 60 personlige medlemmer, der skal trænes op til at blive coaches, og seks virksomheder.
“Telia har tegnet medlemskab. Det er det ideelle, at virksomheder går ind og er med til at støtte processen og udvikle arbejdstagere til virksomhederne,” siger Poul Jensen.
Han mener, at det danske velfærdssamfund har svigtet, når op imod 800.000 arbejdsdygtige dansker mellem 18 og 64 år forsørges af det offentlige.
“Succeskriteriet for et land er, at alle dem, der kan klare sig selv, gør det. På den måde er Danmark et fattigt land, fordi der er alt for mange, der godt kan klare sig selv, er på offentlig forsørgelse. De folk vil få en meget højere livskvalitet ved at kunne klare sig selv,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu