Frømand slipper for en tur bag tremmer

7. maj 2012 17:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Frømand slipper for en tur bag tremmer
Billede mangler

En ung soldat fra søværnets Frømandskorps er blevet frifundet for uagtsomt manddrab efter en tragisk trafikulykke på Flyvestation Karup sidste år, der kostede en anden frømand livet.
Det besluttede en domsmandsret i Nykøbing Sjælland mandag eftermiddag, efter detaljerne var blevet rullet op i den opsigtvækkende sag.
Forsvarets Auditørkorps havde rejst tiltalte mod 25-årige marinekonstabel, fordi han sad bag rattet i den bil, som kollegaen ved et uheld faldt ud af og omkom.
Begge mænd var berusede den skæbnesvangre dato 23. marts 2011, hvor dødsulykken fandt sted ved 3-tiden om natten.
Auditørerne gik efter en ubetinget fængselsstraf til den unge elitesoldat, men retten nøjedes med straffe ham med en bøde på 25.000 kroner for spirituskørsel.
– Retten har talt. Nu vil vi kigge vi på præmisserne i dommen, før vi overvejer, om vi vil anke, siger anklager Ida Kjærgaard.
Egentligt skulle frømændene bare have en fyraftensøl. Men da de kom ned i messen på Flyvestation Karup, blev de en del af den fest, som det lokale kompagni soldater holdt.
Få timer efter skete ulykken, der kostede den 28-årig frømand livet.
– Han var en god kollega og en god ven. Jeg har ikke haft det særligt godt siden, forklarede den nu frifundne elitesoldat fra anklagebænken.
Han erkendte, at han med ganske lav fart havde kørt VW minibussen efter at have drukket mellem syv og 10 genstande til festen i messen.
Frømændene havde været på såkaldt Conduct After Capture øvelse, hvor man lærer at forholde sig rigtigt, hvis man tages til fange af fjenden under en krig.
Da de efter festen ville køre tilbage til deres kvarter, skete ulykken. Den nu omkomne frømand kom løbende efter minibussen og sprang ind gennem skydedøren i siden.
– Jeg troede, alt var i orden. Jeg regnede med, at døren ville blive smækket, så vi kunne trille hjemad, lød det fra den tiltalte.
Men den nu afdøde soldat og en anden trimlede ud af den kørende vogn og slog hovedet mod asfalten og fik kraniebrud.
Kammeraterne begyndte livreddende førstehjælp, men det var forgæves.
Det er helt normalt i dansk ret, at trafikulykker med dødelig udgang ender med en tiltale for uagtsomt manddrab, når der er spiritus involveret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu