Froome sejrede i Tour of Oman

16. februar 2013 13:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Froome sejrede i Tour of Oman
Billede mangler

Lørdagens sjette og sidst etape i Tour of Oman blev vundet efter et sprinteropgør af Nacer Bouhanni fra det franske hold Française des Jeux.

Dagens flade etape blev afsluttet med fem omgange af 2,5 kilometer i målområdet Matrah Corniche. På anden omgang ud af de fem blev en udbrydergruppe hentet af hovedfeltet, og dermed var der lagt op til en forventet massespurt.

Grundet det høje tempo blev feltet dog splittede op i flere grupper på de sidste kilometre, og flere af favoritsprinterne blev blev sat af. Heriblandt Marcel Kittel (Argos-Shimano).

Et felt på knap 80 ryttere kom samlet til målstregen, og her tog Nacer Bouhanni (FDJ) sejrede foran Matthew Goss (Orica-GreenEdge) og Taylor Phinney (BMC).

Som forventet skete der ikke de store ændringer i samlede stilling efter de godt 144 flade kilometer. Dermed blev den samlede sejrherre Team Skys Christopher Froome, der med sejren for alvor slår sit navn fast som udfordrer til Tour de France-titlen.

– En samlet andenplads til Alberto (Contador, red) er selvfølgelig ikke absolut tilfredsstillende, men sådan er det jo, når man er så tæt på den samlede sejr. Vi prøvede alt, hvad vi kunne undervejs, og Alberto kæmpede hårdt og gav alle et seværdigt cykelløb, men Froome viste også, at han ikke er sådan at slå ud, og det tager vi hatten af for, siger Team Saxo-Tinkoff’s sportsdirektør, Lars Michaelsen, til holdets hjemmeside.

Samlede top 3-stilling:1. Christopher Froome – Sky Procycling2. Alberto Contador – Team Saxo-Tinkoff: 27 sekunder efter3. Cadel Evans – BMC Racing: 39 sekunder efter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu