ANNONCE

Frost 2 slår rekord: Så meget har den indtjent

26. november 2019 14:31 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Animationsfilmen indtjente 350 millioner dollars på verdensplan i den netop afsluttede weekend. Det er rekord.

Frost 2 har slået rekorden for mest indbringende åbningsweekend for en animationsfilm.

Ifølge det amerikanske teknologimedie Cnet indtjente filmen 350 millioner dollars på verdensplan i den netop afsluttede weekend. Det svarer til 2,3 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter videoen

Dermed overtager filmen med isdronningen Elsa og søsteren Anna i hovedrollen rekorden fra Disneys nye version af Løvernes Konge, der indtjente 245 millioner dollar i åbningsweekenden.

Mest indbringende animationsfilm

Frost 2 er udkommet seks år efter sin forgænger, der blev en megasucces på verdensplan. Animationsfilmen vandt to oscarpriser, herunder for Bedste Sang for Let it go eller på dansk Lad det ske.

Den originale Frost indtjente blot 110,6 millioner dollar på sin åbningsweekend. Filmen er dog den mest indbringende animationsfilm nogensinde med en samlet indtjening på 1,27 milliarder dollar svarende til 8,62 milliarder kroner.

Stor glæde hos Disney

Distributionschef i Disney Chathleen Taff siger til den britiske avis The Guardian, at de jubler i Disney.

– Det er ikke nemt at følge op på den originale Frost.

– Vi tror på, at filmen vil holde kadencen, siger hun til The Guardian.

Søstre skal finde svar

Selv om Frost 2 netop er blevet tilgængelig for offentligheden i udlandet, må danske Disneyfans vente lidt endnu, da filmen først har dansk premiere den 25. december i år.

Derfor må fans væbne sig med tålmod før de – ligesom Elsa – får afklaret, hvor den nuværende dronning har fået sine magiske kræfter fra, som er et af de store spørgsmål i opfølgeren.

Desuden er der naturligvis gensyn med Elsas søster Anna, Annas udkårne Christopher, hans makker svend og den hjertevarme snemand Olaf foruden en masse nye karakterer.

Og ifølge Disney kommer der til at ske en masse for både Elsa og Anna i Frost 2.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu